- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Розвиватимуть транскордонне співробітництво

Posted By Модератор On 22.06.2012 @ 11:17 In Влада,Світ,Україна | No Comments

Протягом трьох днів, із 17 по 20 червня, голова Фонду підтримки підприємництва Надвірнянщини Іван Коцько побував із робочою поїздкою у Румунії у рамках міжнародної програми транскордонного співробітництва Угорщини, Румунії, Словаччини й України «ЕКОНЕТ» (мережа економічного розвитку слаборозвиненої прикордонної території).

[1]

Іван Коцько (у центрі) з учасниками міжнародної програми «ЕКОНЕТ»

– З української сторони задіяні два райони Івано-Франківської області, – розповідає Іван Коцько. У нас – це село Зелена, а у Калуському районі – селище Войнилів. У цих населених пунктах створять мережу сільських бізнес-центрів, які між собою і відповідними центрами у Румунії плідно співпрацюватимуть. Але користь від цього відчує і Надвірнянський район, бо це посприяє розвиткові підприємництва і у навколишніх селах.

У рамках цього проекту Іван Коцько побував на його презентації у місті Сеїні, що входить у жудець (повіт) Марамуреш, і зустрівся із громадами, які у ньому візьмуть участь. Побував і в місті Бая-Маре та у селі Копальник Манастур. Програма «ЕКОНЕТ» триватиме до кінця 2013 року і її фінансуватимуть із коштів Євросоюзу. Реалізацію цього проекту в Україні здійснюватиме Фонд підтримки підприємництва Надвірнянщини, Центр сприяння економічному розвиткові Калущини і громадська організація «Мережа сприяння конкурентоспроможності й інноваційності» із Івано-Франківська.

Село Зелену вибрали тому, що тут є непогані умови для зростання підприємництва, зараз воно ще недостатньо розвинене у цьому напрямі. Головна мета програми «ЕКОНЕТ» – збільшення кількості робочих місць для жителів, і це сприятиме економічному зростанню населеного пункту. У подальшому плануються візити підприємців і у румунський повіт Марамуреш й Івано-Франківську область.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/06/rozvyvatymut-transkordonne-spivrobitnytstvo/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/06/rozvyvatu.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.