- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Для безпеки на пасажирському транспорті

Posted By Модератор On 27.07.2012 @ 14:08 In Здоров`я | No Comments

Останніми днями на автошляхах держави стався ряд ДТП із тяжкими наслідками з участю водіїв автобусів під час перевезення пасажирів.

У Чернігівській області автобус SСАNІА на 119-му км автодороги Київ-Чернігів, рухаючись у крайній правій смузі руху, із невстановленої причини змінив напрямок руху, перетнув розподільну смугу, дві смуги зустрічного руху і з’їхав у кювет, де перекинувся на лівий бік. В автобусі знаходилися 41 пасажир та 2 водії. 14 пасажирів загинули на місці, 29 отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості.

У Житомирській області на автодорозі Київ-Чоп водій автобуса МЕRSЕDЕS-ВЕNZ, прямуючи до м. Київ, не вибрав безпечної швидкості, не дотримався дистанції і зіткнувся з автомобілем RENAULT PREMIUM із напівпричепом, який їхав попереду попутньо.

Аналіз причин і умов скоєння цих ДТП свідчить про недотримання вимог безпеки дорожнього руху і транспортного законодавства, у т. ч. щодо дотримання швидкісного режиму та режиму праці і відпочинку водіїв.

У зв`язку з цим Державтоінспекція Івано-Франківської області проводить посилені заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху на пасажирському транспорті. Особливу увагу звертаємо на організацію проведення щозміни передрейсового медичного огляду водіїв та технічного огляду автотранспорту, зберіганню автобусів у визначених місцях, своєчасне проходження обов’язкового технічного контролю, забезпечення режиму праці й відпочинку водіїв, а також ефективність проведення профілактичної роботи фахівцями з безпеки дорожнього руху перевізників. Ці перевірки триватимуть протягом місяця.

Олексій ЄРОФЄЄВ,

в. о. начальника відділення ДАІ Надвірнянського райвідділу УМВС.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/07/dlya-bezpeky-na-pasazhyrskomu-transporti/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.