- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Легалізація заробітної плати – запорука гідної пенсії

Posted By Модератор On 27.07.2012 @ 14:08 In Економіка | No Comments

Для багатьох зарплата «у конверті» стала звичним явищем і навіть нормою.

Працівники думають, доки молоді та можуть не влаштовуватись на роботу офіційно, нащо платити якісь там податки. У конверті і суми, зазвичай, більші і нема ніяких проблем із паперовою тяганиною. Нелегальне працевлаштування та зарплата «в конверті» є прямим шляхом до злиденної старості. Адже відсутність відрахувань до фондів соціального страхування – це, у найліпшому разі, мінімальна пенсія. Нелегальне працевлаштування обмежує працівника також у доступі до соціальних гарантій.

Сьогодні спеціалісти районної робочої групи щодо детінізації зайнятості населення продовжують роботу із легалізації заробітної плати, приділяючи особливу увагу оформленню найманих працівників відповідно до чинного законодавства. Протягом січня-червня 2012-го ця група провела рейдові перевірки 226 суб’єктів господарської діяльності, які можуть використовувати найману працю без належного оформлення трудових відносин. На робочих місцях знаходились наймані працівники (72 чол.), з якими підприємці не уклали трудові договори у письмовій формі і не зареєстрували у центрі зайнятості. Під час перевірок у січні-червні 2012 р. підприємці уклали 28 трудових договорів та легалізували заробітну плату на 29,9 тис. грн.

Шановні громадяни, не дайте позбавити себе соціальних благ, забезпечте собі старість та не дайте зробити себе порушниками законодавства. Щоб упередити порушення прав громадян у трудових відносинах, недопущення виплати заробітної плати «в конвертах», звертайтеся до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації за тел.: 2-65-27.

Людмила ШТОГРИН,

головний спеціаліст відділу праці та соціально-трудових відносин.

Ірина ШВЕНГ,

заступник начальника управління.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/07/lehalizatsiya-zarobitnoji-platy-zaporuka-hidnoji-pensiji/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.