- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Об’єднана опозиція: мозковий штурм державного масштабу

Posted By Модератор On 02.07.2012 @ 13:36 In Політика | No Comments

Об’єднана опозиція продовжує консолідувати інтелектуальні та організаційні ресурси. Уже місяць програму Об’єднаної опозиції обговорюють і доповнюють на засіданнях «круглих столів» в усіх регіонах провідні експерти країни. А в середу, 20 червня, до складу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» увійшла політична партія Анатолія Гриценка «Громадянська позиція».

[1]Уперше за роки Незалежності українцям запропонували створити модель України, в якій хотілося б жити не політикам, а простим громадянам. Уже понад місяць триває обговорення проекту програми Об’єднаної опозиції «Справедлива   держава, чесна влада, гідне життя», яку презентували на Михайлівській площі у Києві, на травневому Форумі Об’єднаної опозиції. Тоді лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк і голова виборчого штабу Об’єднаної опозиції, заступник голови партії ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов звернулися до українців із закликом обговорити й проаналізувати проект програми за «круглими столами» по всій країні.

Крім громадського об’єднання навколо аналізу та доопрацювання програми, Об’єднана опозиція «Батьківщина» продовжує консолідувати політичні сили. На спільній прес-конференції Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова й Анатолія Гриценко голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина», лідер «Фронту Змін» зазначив, що Об’єднана опозиція вийшла на завершальний етап формування. «Було прийнято відповідальне і важливе рішення щодо цього об’єднання української опозиції, – заявив Арсеній Яценюк. – Це наша відповідь тим, хто казав, що опозиція не зможе об’єднатися, що вона не зможе діяти узгоджено і не здатна показати нову якість. Ми показали нову якість, і ми переможемо». Завершальний етап об’єднання опозиції, зазначив Арсеній Яценюк, свідчить про те, що в Україні фактично сформувалася двополюсна модель: «З одного боку – це Янукович і партія влади, з іншого – це Об’єднана опозиція. Тому сьогоднішнє рішення важливе для України, для тих, хто хоче змін у країні і вірить, що президент Янукович піде, а демократичні сили переможуть». На думку Арсенія Яценюка, присутність Анатолія Гриценка у лавах Об’єднаної опозиції додасть їй інтелектуального потенціалу та впевненості у перемозі.

Керівник виборчого штабу «Батьківщини» Олександр Турчинов підкреслив, що до Об’єднаної опозиції приєдналися всі реально альтернативні владі політичні сили. «Коли Партія регіонів і президент Янукович розколюють нашу державу, коли посилюються політичні репресії, коли агресивність влади зростає, Об’єднана опозиція протиставляє агресії влади своє єднання», – підкреслив він.

За словами голови «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка, після завершення переговорного процесу прийнято вірне і відповідальне рішення про входження його партії в Об’єднану опозицію. – Ми прекрасно розуміємо, що зупинити бульдозер режиму, який знищує основи конституційності і парламентаризму, масово порушує права і свободи громадян, позбавляє країну європейського вибору, знищує бізнес, можна тільки спільними зусиллями. Ми спільно підемо на вибори, разом підготуємо програму, план дій і спільно будемо працювати над його реалізацією. На будь-яких непорозуміннях, які виникали раніше, ми ставимо крапку і разом рухаємося вперед, – підкреслив він.

Мозковий штурм державного масштабу зараз об’єднує в усіх регіонах відомих експертів у галузі політології, економіки, медицини, освіти, культури та інших сфер. Обговорення програми триватиме ще понад місяць, зауваження та пропозиції експертів, висловлені на засіданнях круглих столів, будуть враховані при розробці остаточного варіанту програми, який затвердять на з’їзді Об’єднаної опозиції наприкінці липня.

Новизна політичної ситуації в тому, що вперше суспільству пропонується вирішити, що саме народні обранці робитимуть у парламенті після перемоги. Тобто нам із вами пропонується разом написати майбутнє України, яким ми його бачимо.

Ольга ТРИМБАЧ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/07/objednana-opozytsiya-mozkovyj-shturm-derzhavnoho-masshtabu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/07/grycenko.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.