- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Патріарх Філарет нагородив Юрія Дерев’янка, Володимира Грабовецького і Володимира Хопту

Posted By Модератор On 13.07.2012 @ 14:07 In Духовність | No Comments

Минулої суботи, 7 липня, Манявський Скит на Прикарпатті відвідав Глава Української православної церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.  Після урочистого богослужіння Патріарх виголосив промову, в якій закликав українців захистити рідну мову, державу і церкву.

Він також нагородив вір­них, які активно докладаються до відродження духовності в Україні. Орден Святого Миколая Чудотворця з рук владики «за заслуги з відродження духовності в Україні»  отримали відомі доброчинці, керівники «Всеукраїнського Благодійного Фонду Юрія Дерев’янка» депутат обласної ради Юрій Дерев’янко і Володимир Грабовецький, а також депутат обласної ради, заступник голови Фонду Володимир Хопта.

[1]

[2]

Ось такий Орден Святого Миколая Чудотворця отримали Юрій Дерев`янко, Володимир Грабовецький і Володимир Хопта з рук Патріарха Філарета

 Першосвятительський візит в Івано-Франківщину тривав два дні – 7-го та 8-го липня. За традицією, у день святкування Різдва Іоанна Предтечі та святих Іова і Феодосія Манявських, Патріарх Філарет очолив Літургію в Хресто-Воздвиженському Манявському монастирі. Участь у святковому богослужінні також узяло вище духовенство Церкви – митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф та інші священнослужителі, заступники голів облради В. Гладій і ОДА Р. Іваницький.

У своїй проповіді Патріарх зазначив: «Ми повинні любити свою Батьківщину Україну, свою державу. Співаємо у гімні «душу й тіло ми положим за нашу свободу»? Співаємо! Так от, настав час, коли треба виконати це, бо Україна під загрозою, під загрозою втрати рідної мови… Бо є українці по крові, але мову свою віддали на потоптання…

Ми живемо у час випробувань. Бог дав нам державу, як дар з неба. Ми отримали державність не шляхом революції, не зброєю, а отримали її як милість Божу. Ось тепер Господь і ставить перед нами запитання: достойні ви мати свою державу, достойні ви бути свобідними? Чи ви хочете знову в рабство? Зараз таке ж саме випробування перед нами, як було в раю перед Адамом і Євою.

Не зробімо невірного кроку, як Адам і Єва, а виберім те, що дав нам Бог! Дав нам Бог свободу, державу, то ж тримаймося цього! І не будемо слухати наших воріженьків, які бажають нас поневолити. І поневолити хитрощами. Нехай вони не спокусять нас.

Ми повинні стати на захист свого народу, своєї мови, своєї культури, своєї історії і своєї церкви…

Якщо ми повинні віддати свою незалежність і свою свободу, то, Господи, для чого Ти нам дав її? Невже для того, щоб ми двадцять років погрались у свободу і знову туди ж – у ярмо? Ні, Господь дав назавжди! І тому зараз випробовує. І треба нам зараз показати, що ми достойні мати свою державу, мати свою мову, яку так паплюжать наші брати в лапках. І  якщо ми тут будемо стійкими, то будемо стійкими і в боротьбі з власними гріхами. Бо збереження нашої держави і мови – це не є наша головна мета, це тільки засоби для досягнення головної мети нашого життя. А яка головна мета нашого життя? Це заслужити на землі вічне Царство Небесне».

Ганна КАЗЮК.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/07/patriarh-filaret-nahorodyv-yuriya-derevyanka-volodymyra-hrabovetskoho-i-volodymyra-hoptu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/07/IMG_6579.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/07/IMG_8739_1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.