- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Підтримувати ініціативу депутатів місцевих рад

Posted By Модератор On 13.07.2012 @ 14:12 In Влада | No Comments

Цього тижня на базі Білоославської сільської ради відбувся кущовий семінар працівників виконавчого апарату районної ради із головами, секретарями і депутатами Білоославської, Чорнопотоківської, Чорноославської і Зарічанської сільських рад та депутатами районної ради від згаданих територіальних громад.

Цей захід проведений з ініціативи та за підтримки голови районної ради Василя Поповича. Про місцеве самоврядування та його роль у системі влади з учасниками семінару поділився заступник керівника виконавчого апарату районної ради, депутат районної ради Ігор Писклинець. Його колега-депутат, начальник відділу правового забезпечення виконавчого апарату Ігор Білоган ознайомив з правовим статусом депутатів місцевих рад та посадових осіб місцевого самоврядування.

«Організація роботи органу місцевого самоврядування. Депутатські запити та звернення» – така тема виступу начальника загального відділу Богдана Клим`юка. На ефективності роботи депутатських комісій місцевих рад зупинився керуючий справами виконавчого апарату Ігор Середюк.

Учасники семінару, зокрема, депутати місцевих рад цікавилися вирішенням практичних і болючих проб­лем їхніх територіальних громад. Зокрема, вони стурбовані незадовільним станом сільських доріг, виясняли й уточнювали конкретні позиції в юридичному плані щодо вирішення земельних питань, зверталися із проханням розповісти про підготовку відповідних матеріалів на розгляд сесій сільських рад та їхніх постійних депутатських комісій, спільно старались шукати шляхів покращення фінансового стану органів місцевого самоврядування, передусім, як поповнити дохідну частину бюджетів своїх рад. Мовилося і про особисту участь народних обранців та працівників органів місцевого самоврядування у підготовці і проведенні заходів до 70-річчя УПА, зокрема, облагородження й оновлення пам`ятних місць, виявлення місць боїв, криївок та поховань повстанців тощо.

Учасникам семінару вручили відповідні методичні матеріали «На допомогу депутатам місцевих рад», в яких викладені основні поняття законодавства про місцеве самоврядування, обов`язки і права депутата місцевої ради, роз`яснення про депутатські запити та звернення, про мотивацію роботи члена постійної депутатської комісії, графік прийому громадян керівниками районної ради, довідковий апарат про керівників органів влади, підприємств та бюджетних установ району.

Керівництво районної ради та її виконавчий апарат і надалі практикуватимуть аналогічні кущові семінари-наради у місцевих радах району.

Інф. виконавчого апарату районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/07/pidtrymuvaty-initsiatyvu-deputativ-mistsevyh-rad/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.