- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Полігон твердих побутових відходів у Надвірній ще працюватиме до 31 грудня ц. р.

Posted By Модератор On 13.07.2012 @ 13:53 In Влада | No Comments

На 21-ій сесії Надвірнянської міської ради від 27 квітня ц. р.  про ситуацію із полігоном твердих побутових відходів розповів начальник КП «Надвірнакомунсервіс» Андрій Кіндрат. Депутатський корпус ухвалив рішення про заборону приймання сміття із 1 липня ц. р., через вичерпання ресурсу полігону ТПВ. Дев’ятого липня приймати сміття знову дозволили.

Минулого четверга, за ініціативи Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича, голів районної ради Василя Поповича і постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму Андрія Троценка відбулося засідання профільної комісії міської ради. На ньому рекомендували Надвірнянській міській раді відтермінувати термін закриття полігону ТПВ в урочищі Кар’єр до 31 грудня 2012 року.

Шляхом вирішення цього питання є розробка і виготовлення проектно-кошторисної документації на нове сміттєзвалище, котре знаходитиметься між селищем Делятин і селом Красною. Документацію почали розробляти ще у 1992 році. Із районного бюджету тоді виділили кошти на облаштування під’їзних доріг до полігону ТПВ, – розповідає Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович. – Та на цьому роботи із його облаштування зупинилися. До 6 вересня ц. р. земельна ділянка між Делятином і Красною повинна отримати статус полігона для ТПВ.

Для рекультивації полігону в урочищі Кар’єр міська рада подала запит на виділення коштів із обласного фонду охорони навколишнього середовища.

На позачерговій сесії Надвірнянської міської ради від 5 липня ц. р. прийняли рішення про розблокування роботи полігону ТПВ в урочищі Кар’єр. Уже із 1 січня 2013 року Надвірна не зможе приймати сміття внаслідок вичерпання ресурсу сміттєзвалища. Ділянка під новий полігон знаходиться найближче до Делятина і саме комунальне підприємство цього селища має виробляти документацію. Ми сьогодні повинні захистити надвірнянську громаду, – зазначає Зіновій Андрійович. – Старий полігон ТПВ розташований практично на території Надвірної і Пнів`я. Зараз наше завдання – вивести його за межі населеного пункту, – переконаний міський голова. Кожний сільський чи селищний голова залишиться наодинці із проблемою зі сміттям. У Надвірній, якщо не буде куди вивозити сміття, його будуть захоронювати. А 1 січня 2013 р. уже назавжди закриємо діючий полігон ТПВ, – заявив Зіновій Андрійович.

Таким чином, жителі району, зокрема, сіл Цуцилівського куща (Тисменичани, Волосів, Камінне, Перерісль, Фитьків) можуть здавати сміття через відповідне комунальне підприємство у Цуцилові, бо поки що ясності останнім часом у цій справі не було.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/07/polihon-tverdyh-pobutovyh-vidhodiv-u-nadvirnij-sche-pratsyuvatyme-do-31-hrudnya-ts-r/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.