- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Турне трьох трамплінів»

Posted By Модератор On 20.07.2012 @ 11:13 In Спорт | No Comments

У Надвірній, у Верховині та Ворохті відбулися змагання у рамках Кубка України серед юнаків «Турне трьох трамплінів». Їхня мета – привернути увагу до проблем зимових видів спорту.

[1]

Олімпійський вогонь кличе до нових перемог

 Турнір включав стрибки на лижах із трампліна і лижне двоборство. Знаменно, що в цей день на терени Івано-Франківщини завітав «Олімпійський вогонь». Його внесли переможці і призери всеукраїнських змагань Микола Кушнірчук, Євген Марусяк, Іван Пилипчук, Богдан Павлюк і Орест Левицький.

Перший заступник голови РДА Степан Іроденко зазначив, що Президент України поставив завдання – підготувати і подати заявку на проведення зимової Олімпіади 2022 року. Наша Надвірнянщина має бути включена у цю заявку. Саме ваше покоління виступатиме і здобуватиме славу для рідного краю на Олімпіаді. Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Тарас Вінтоняк сповістив приємну звістку, що надвірнянець Роман Гонтюк здобув ліцензію на літню Олімпіаду у Лондоні, котра вже незабаром розпочнеться. Більше того, йому довірили нести Національний Прапор України нашої спортивної делегації на офіційній церемонії відкриття. Ваш спорт не є простим. Тут не може бути людей із слабким характером. Щоб стрибати на лижах, треба бути сміливим і мужнім. Дух має бути залізним у спортсменів. Він побажав стрибунам тільки зустрічного вітру.

[2]

Тільки зустрічного вітру побажала влада й організатори змагань

Державний тренер Державної служби України із стрибків на лижах із трампліна і лижного двоборства Державної служби молоді та спорту України Дмитро Рудницький визначив символічним те, що у Надвірній добре прижився цей вид спорту і побажав юним спортсменам красивих і вдалих стрибків. У подарунок від Степана Іроденка ДЮСШ ФСТ «Україна» отримала футбольний м’яч, котрого директор спортивної школи Олексій Катаман запустив у повітря, таким чином, відкривши змагання.

І на трамплінах завирувало справжнє свято. Юні спортсмени тішили нечисленних глядачів, котрі зуміли здолати шлях через Бистрицю Надвірнянську (на жаль, досі не відновлений пішохідний міст, пошкоджений повінню). Кожен із присутніх хвилювався через падіння, яких траплялося чимало. Та спортсмени, незважаючи на дрібні травми, продовжували свої виступи, бо стрибки із лижів не терплять проявів слабкості.

[3]

Стрибаючі лижники випробовують трамплін у Надвірній

Домашній етап для надвірнянських спортсменів не виявився надто вдалим, найкращим результатом стало п’яте місце Іллі Кулініча. У Верховині 14 липня відбувся другий етап, де вихованець Надвірнянської ДЮСШ ФСТ «Україна» у віковій групі 2000-2001 р. н. Богдан Головчук виборов третє місце у стрибках на лижах із трампліна і друге – із лижного двоборства. Серед групи юнаків 1996-1997 р.н. Роман Микитюк став першим у лижному двоборстві, а Володимир Дудишин із результатом 45,5 – найкращим у стрибках на лижах із трампліна. У лижному двоборстві Володимир показав третій результат.

У заключному турі 15 липня у Ворохті наші спортсмени Роман Микитюк і Володимир Дудишин відповідно перемогли у лижному двоборстві та стрибках на лижах із трампліна (Володимир Дудишин стрибнув на62,5 м, це його кращий особистий результат).

За три тури надвірнянці вибороли 8 призових місць. За їх результатами переможцем із стрибків на лижах із трампліна став Володимир Дудишин, а у лижному двоборстві – третій. Перемогу ж у лижному двоборстві «Турне трьох трамплінів» відсвяткував Роман Микитюк, у Богдана Головчука – срібло. Переможців і призерів змагань нагородили дипломами відповідних ступенів і кубками Державної служби молоді та спорту України. За команду Івано-Франківської виступало дев`ять вихованців Надвірнянської ДЮСШ ФСТ «Україна».

Василь ІВАСЮК, Назарій ГРИДЖУК (світлини) «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/07/turne-troh-trampliniv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/07/IMG_0007.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/07/IMG_0016.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/07/IMG_0021.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.