- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Ясне-красне Купайло

Posted By Модератор On 27.07.2012 @ 14:26 In Духовність,Свята | No Comments

Людно було нещодавно біля сільського ставка у Молодкові. За доброю традицією сюди прийшли і дорослі, і малі, а також з`їхались гості, уродженці с. Молодків із різних куточків України, Росії. Із Різдвом Івана Хрестителя привітав усіх сільський голова Василь Кисляк та ведучі свята Уляна Пилип`юк і Людмила Йосипенко.

[1]

Обрядове дійство молодківчан

Дарували найкращі номери художньої самодіяльності солісти-вокалісти Віталія Бабій та Марійка Бабінська, учасники народного фольклорного гурту «Сербиця», новоствореного дитячого фольклорного ансамблю «Перлинка», комедійного молодіжного театру Степан Дричак, Сергій Тимків, Уляна Пилип`юк. Та найбільше оплесків отримали наймолодші учасники свята Мар`янка Павлюк, Оксанка Клекот та Антоніна Йосипенко, які вдало прочитали свої власні віршики.

Дівчата знімали з голів свої чарівні віночки і пускали на воду, бажаючи вгадати свою долю. Активно брали участь в іграх та конкурсах хлопці і дівчата. Найдорожчі призи, що висіли на 10-метровому стовпі, дісталися найспритнішим парубкам. Обливалися також купальською водою, запрошували дощ, якого у цей спекотний час чекали і люди, і земля. Хлопці котили вздовж берега вогняне колесо, запускаючи символ руху та сонця. До послуг молодківчан була і виїзна торгівля, за яку подбали сільський голова Василь Кисляк та депутат сільської ради Ковалюк В. Я.

Добре відпочили жителі села після сільськогосподарських робіт на полі. Розходились усі по домівках, дякуючи Богові за гарну погоду, а культ­працівникам сільського будинку культури Ковалюк Г. С., Пилип`юк У. М. та  Йосипенко Л. В. за добре підготовлене Купальське свято.

Галина СЕРЕДЮК,

завідувач бібліотеки-філіалу с. Молодків.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/07/yasne-krasne-kupajlo/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/07/molodkiv.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.