- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Знаємо і цінуємо волонтерів

Posted By Модератор On 13.07.2012 @ 13:45 In Духовність | No Comments

Україна щорічно відзначає День молоді. Це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики. Турбота про молоде покоління є важливою частиною соціальної роботи. Розроблена і реалізується молодіжна політика, держава підтримує молоді сім’ї. Розширюються можливості для отримання середньої, вищої, спеціальної освіти. Розвиваються юнацькі й молодіжні клуби та центри. Велику увагу приділяють зниженню молодіжного безробіття.

Активна молодь завжди була, є і буде локомотивом розвитку кожного суспільства і саме така молодь живе у Надвірній. Вона свідомо обирає освіту, розвиток, прагнення до кращого. Ми помітили, що багато хто поділяє ліберальні цінності та прагне до європейських стандартів.

Нещодавно наше місто відсвяткувало День молоді, який пройшов на високому рівні. Всі його учасники відчули те, що вони є потрібними для держави, її розвитку та процвітання. За активну участь у громадському житті, вагомий особистий внесок у реалізацію державної молодіжної політики нагородили волонтерів: Луців С., Олексен­ко І., Кочержук Х. Вони за цей рік провели багато благодійних акцій, таких як: «Серце до серця», «Ти не один!», «Почуйте всі», «Я хочу жити». Для них робота волонтера – неоціненний досвід та вдосконалення як ділових і професійних, так й особистих якостей. Неодноразово активістки допомагали Молодіжній адміністрації Надвірнянського району.

Взагалі як суспільний рух волонтерство виникло на Заході, задовго до сьогодення. Першими волонтерами вважають самаритян, які стали втіленням милосердя та любові,надаючи допомогу усім, хто її потребував.

Сергій ІРОДЕНКО,

голова Молодіжної адміністрації району.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/07/znajemo-i-tsinujemo-volonteriv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.