- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Гостя із Німеччини глибоко зачарували Горгани

Posted By Модератор On 17.08.2012 @ 11:55 In Влада,Природа,Світ | No Comments

У понеділок, 13 серпня відбулася зустріч голови районної ради Василя Поповича і директора природного заповідника «Горгани» Василя Кисляка із Вольфгангом Фреймутом – біологом організації «Кейптаун», який працює на Німецький банк реконструкції і розвитку, а також із спеціалістом із соціального та економічного розвитку Одеської обласної сільськогосподарської дорадчої служби «Центр розвитку і підтримки села» Євгеном Мельником і директором «Інтерекоцентру» (Київ), кандидатом технічних наук Леонідом Проценком.

[1]

Під час зустрічі у районній раді

Місія делегації в Україні полягає у тому, щоб знайти заповідні території, які за критеріями відповідатимуть і їх фінансуватимуть у рамках програми співпраці України і Банку реконструкції і розвитку Німеччини. На попередньому етапі обрали 10 заповідних територій України, в яких має побувати делегація і вивчити можливості для інвестування.

– Сім територій розташовані у Карпатах. Є дуже велика імовірність того, що фінансування спрямують саме до вас, – переконаний Вольфганг Фреймут. – Ця програма, передусім, спрямована на збереження заповідних територій, краще їх адміністрування і розвиток прикордонних територій. Зроблять прямі кроки і для збереження природи, багато працюватимуть із громадськістю. Одним із напрямків стане покращення життя людей, які проживають всередині або поблизу заповідної території.

Гості, оглянувши природний заповідник «Горгани», залишилися приємно враженими. На думку Вольфганга Фреймута, це є найцінніша територія, яку він бачив у цілому світі. Це незайманий ліс і таку природу важко відшукати.

Розмова з головою районної ради Василем Поповичем справила на гостя позитивне враження і відбулася у щирій та дружній атмосфері і переконала, що керівництво районної ради обрало чітку спрямованість на захист природоохоронних ресурсів. Є хороші можливості для налагодження співпраці між адміністрацією заповідника і місцевою владою для того, щоб забезпечити нормальний рівень життя. Остаточне рішення щодо заповідних територій, які фінансуватимуть, приймуть Міністерство екології і природних ресурсів України, Німецький уряд та Банк реконструкції і розвитку.

– Жителі повинні отримувати від природного заповідника «Горгани» очевидну вигоду, – зазначає Василь Попович. – У ньому треба розвивати такі види робіт і послуг, як збір лісових ягід і грибів, тваринництво тощо. Прикро, що Надвірнянщина, де процвітають народні промисли і вміння, дещо опинилася осторонь від туристичних маршрутів. Та перемога у цьому проекті послужить на благо рідної Надвірнянщини і Прикарпаття, – переконаний голова районної ради.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/08/hostya-iz-nimechchyny-hlyboko-zacharuvaly-horhany/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/08/P1010224.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.