- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Миронові та Марті Свідрукам – почесні звання

Posted By Модератор On 17.08.2012 @ 11:19 In Влада,Духовність | No Comments

7 серпня ц. р. на засіданні постійної депутатської комісії у справах молоді, фізичної культури, спорту, освіти, культури і духовного відродження Надвірнянської міської ради розглянули подання міського голови Зіновія Андрійовича щодо присвоєння посмертно звання «Почесний громадянин міста Надвірної» Миронові і Марті Свідрукам.

Нагадуємо, що ці брат і сестра-двійнята народилися 9 березня 1928 р. у надвірнянській патріотичній родині Свідруків. Ще з юних літ стали на шлях визвольної боротьби: із 13 років – зв`язкові УПА, з 16 – у повстанській армії. Боролися за волю нашого народу, не шкодуючи ні здоров`я, ні життя. Мирон нагороджений Срібним Хрестом Боєвої Заслуги І ступеня. Відомий під псевдо «Пімста» та «Вільшенко». Загинув від енкаведистської кулі 18 лютого 1952 р. Марта пережила свого брата на три дні.

Побратим Мирона Свідрука Дмитро Синяк у своїх спогадах писав: «Мирон і Марта – люди з легенди, національні герої, гордість м. Надвірної». Детальна розповідь про них – у «Народній Волі» від 12 жовтня 2007 р.

Комісія вирішила рекомендувати сесії Надвірнянської міської ради присвоїти посмертно звання «Почесний громадянин м. Надвірна» Миронові і Марті Свідрукам.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/08/myronovi-ta-marti-svidrukam-pochesni-zvannya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.