- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Славиться Цуцилів працею і гостинністю

Posted By Модератор On 03.08.2012 @ 11:49 In Свята | No Comments

Як здавна заведено, на свято Верховних апостолів Петра і Павла День села святкує Цуцилів. У цьому році згідно із рішенням виконкому сільської ради святкування перенесли на неділю, 15 липня. Село, котре не дуже велике, та вабить кожного своєю гостинністю і загадковістю. Люди тут надзвичайно добрі, і, як мовить сільський голова Микола Дутчак, багато що зроблено завдяки громаді. – Це свято ми приурочили пам’яті цуцилівського футболіста Ігоря Савчука. Зал сільського будинку насилу вмістив усіх охочих. Передусім сюди прийшли ті, хто зацікавлений у житті села і допомагають у його розвитку.

Розпочалося свято із вітань голови РДА Володимира Калічка, заступника голови районної ради Івана Степника, першого заступника начальника головного управління економіки, начальника управління соціально-економічного розвитку ОДА Василя Насадюка. Спільні грамоти районної ради і РДА вручили за плідну роботу депутатам районної і сільської рад, підприємцям, спортсменам, активним учасникам громадського життя Цуцилова: радникові голови районної ради Василеві Андрейчуку, начальникові КП «Сіль­екобуд» Володимирові Мельнику, підприємцеві Дмитрові Савчуку, членові виконкому Ярославові Юрціву, Цуцилівському сільському голові Миколі Дутчаку, секретареві сільської ради Наталії Іванчук. Висловили подяку меценатові, депутатові обласної ради Юрію Дерев`янку, за сумлінну багаторічну працю в Цуцилівській сільській раді Оксані Яворській та завідувачу ФАПу Василеві Кінашу.

Працівники сільського будинку культури підготували змістовну концертну програму. – На нього приїхали односельчани з інших міст України. Не хотілося би хвалитися, – зазначив Микола Дутчак, – та колективи із будинку культури неодноразово брали участь у фестивалях в Івано-Франківську, Львові, Києві та інших містах. Здобули багато перемог і призових місць. Музичним керівником працює Василь Ровенко, директор – Галина Легка.

Організували солодкий стіл, проводили спортивні забави, зіграли футбольний матч між командами Цуцилова і Гвозда. Юнацький склад команди поступився із рахунком 2:1, а дорослий – виграв 3:0.  Цей матч завершив перше коло для ФК «Карпати». Змістовну гру в юнацькому складі показали капітан команди Валерій Лукач, Владислав Фарбатюк та Юрій Дутчак, за що отримали подяки від сільської ради, Микола Дутчак відзначив гру Івана Федюка і Любомира Гушпара. У дорослих подяки отримали Володимир Морий, Павло Литвак, Віктор Полатайко і капітан команди, спонсор Дмитро Савчук. Протягом цього періоду змістовно відіграли Ярослав Вівчарчук, Сергій Мельник, Олег Мазур, Назар Морій, Віталій Веприк, Роман Морий, Віталій Андрейчук, Василь Римарук, Анатолій Семкович. Також подяк удостоїли представника команди Володимира Мельника, спортінструктора Василя Вівчарчука, лікаря, заві­дувача сільського ФАПу Василя Кінаша.

– Село живе і розвивається, – мовить сільський голова. – Заасфальтували300 метрівцентральної дороги. Ремонтуватимемо ще одну дорогу. Працюємо над відновленням русла річки Млинівка, з’явилася чиста вода. Моя мета, – сказав Микола Дутчак, – зробити Цуцилів найкращим селом не тільки у Надвірнянщині, а й у всій Україні. Та ми ще все зробимо, бо в нас громада активна і працьовита.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/08/slavytsya-tsutsyliv-pratseyu-i-hostynnistyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.