- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вшанували славетний День верхньомайданці

Posted By Модератор On 31.08.2012 @ 12:11 In Свята | No Comments

Село Верхній Майдан урочисто відсвяткувало день народження Держави. Уже стало традицією, що цього дня село розцвітає вишуканими барвами вишитих сорочок. Більшість жителів села  зібралися у храмі св. Володимира та Ольги, щоб разом помолитися за долю неньки-України, а також взяти участь у панахиді, яку відправив о. Михайло Федорів за померлих героїв, котрі  віддали своє життя за волю нашої держави.

Cвяткування продовжилося на подвір’ї храму. З нагоди свята всіх односельчан привітали сільський голова Михайло Колинецький, парох села о. Михайло Федорів та депутат районної ради Андрій Карманський. На святковому концерті, який підготувала завідувач сільської бібліотеки Галина Токарук з учнями школи, із  дитячих уст линули слова про рідну Україну та її історію. Особливого настрою додавали пісні у виконанні Тетяни Вовчук, Марії Юрців, Діани Онуфрак, Марії Романюк, Марії Ментинської та Тетяни Мерко.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих героїв, які боролися за Незалежність України.

Сьогодні ми дякуємо Богові, що стали вільними і скинули з себе окови, які висіли на нас протягом багатьох віків. І так хочеться помолитися до Господа словами нашого односельця, літстудійця «Бистріні» Ярослава Гайдаша:

Несу свою молитву до небес,

Складаю руки в помислі єдинім:

Створи, Всевишній, ще одне з чудес

Дай добру долю неньці-Україні!

Галина ТОКАРУК,

завідувач бібліотеки с. Верхній Майдан.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/08/vshanuvaly-slavetnyj-den-verhnomajdantsi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.