- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Звернення та особистий прийом громадян у прокуратурі району

Posted By Модератор On 17.08.2012 @ 11:09 In Закон | No Comments

Відповідно до ст. 29 Закону України «Про звернення громадян» нагляд за дотриманням законодавства про звернення громадян здійснює Генеральний прокурор України та підпорядковані йому прокурори. Вони вживають заходів до поновлення порушених прав, захисту законних інтересів громадян, притягнення порушників до відповідальності.

Протягом першого півріччя 2012 р. прокуратура Надвірнянського району провела дві перевірки щодо дотримання вимог цього Закону і внесла два подання. За результатами їх розгляду притягнуто до дисциплінарної відповідальності трьох посадових осіб.

Протягом 6 місяців 2012-го до нас надійшло 185 звернень, з яких 126 розглянуто по суті та 18 задоволено (14,3%); 37 звернень прокурор направив в інші відомства для розгляду.

За результатами задоволених звернень прокурор вніс одне подання, 7 протестів, порушив одну кримінальну справу, здійснив три вступи у розгляд цивільних справ на захист прав громадян у порядку ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру», виніс одну постанову про порушення дисциплінарного провадження та скасував три постанови про відмову в порушенні кримінальної справи.

У прокуратуру району звернулась громадянка М. зі скаргою, що посадові особи комунального підприємства грубо порушили її законні інтереси при розгляді звернення, не надавши відповіді. За результатами розгляду цієї скарги прокурор району порушив дисциплінарне провадження, посадову особу підприємства притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а громадянці М. надано відповідь.

При розгляді звернень громадян додержуємось строків розгляду і вирішення звернень.

У прокуратурі району приймають громадян протягом усього робочого дня згідно з графіком, текстом Закону України «Про звернення громадян» та графіком прийому громадян працівниками прокуратури вищого рівня, які розміщені у доступному для них місці.

Порядок прийому у вечірній час, вихідні та святкові дні встановлений прокурором району. Прокурор приймає громадян один раз на тиждень.

Протягом першого півріччя ц. р. на особистому прийомі оперативні працівники прокуратури прийняли 30 громадян, з яких 15 – особисто прокурор району.

 Звернення – різного характеру: з питань земельних відносин, слідства і дізнання, питань правозахисної діяльності. По деяких зверненнях усно роз`яснили щодо вирішення певного спору, скеровано громадян в інші відомства. Окремі з них прийнято до розгляду.

Усі звернення громадян на особистому прийомі реєструють у книзі реєстрації звернень з особистого прийому, яку веде кожний оперативний працівник прокуратури району.

Олена ІРОДЕНКО,

старший прокурор прокуратури Надвірнянського району, молодший радник юстиції.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/08/zvernennya-ta-osobystyj-pryjom-hromadyan-u-prokuraturi-rajonu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.