- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Для праці у горах – комфортні умови

Posted By Модератор On 11.09.2012 @ 10:24 In Духовність,Економіка,Свята | No Comments

Про те, що керівництво НГВУ «Надвірнанафтогаз» дбає про належні умови праці та зручні побутові умови працівників, ми переконались, побувавши на пусковому об`єкті службово-побутового комплексу на Микуличинському нафтогазоконденсатному родовищі, котрий споруджують тут на висоті1010 метрівнад рівнем моря.

[1]

Володимир Чуприна – начальник НГВУ «Надвірнанафтогаз»

– Працюємо, передусім, для комфорту і затишку нафтовиків, – зазначає начальник НГВУ «Надвірнанафтогаз» Володимир Чуприна. – Зараз вони проживають у вагончиках, котрі випущені ще у 80-их роках минулого століття. Новий зручний комплекс буде обладнаний усіма необхідними комунікаціями. Вибране під будівництво місце між селами Микуличин Яремчанської міської ради та Вижній Березів Косівського району дозволяє без шкоди для довкілля спорудити не лише цей службово-побутовий комплекс, але й компресорну станцію, введення в експлуатацію якої суттєво посприяє збільшенню видобутку вуглеводнів. І хоча у цих місцях на темпи будівництва негативно впливають часті дощі і шквальні вітри, а скельні породи важко піддаються землерийній техніці, завдяки професіоналізму і самовідданості наших робітників та інженерів дотримуємося намічених графіків робіт і забезпечуємо їх належну якість.

 ——————————————–

Шановні працівники та ветерани НГВУ «Надвірнанафтогаз»!

Щиросердечно віншуємо Вас із професійним святом наф­товиків.

Безсумнівно, що від Вашої нинішньої праці залежить енергетична могутність Української Держави. І від цього ми спільно усвідомлюємо нашу відповідальність за важливу ділянку паливно-енергетичного комплексу. Віримо, що і надалі Ви докладатимете зусиль, знань і професійних навиків для збільшення нафтогазовидобутку у нашому карпатському краї.

Дякуємо Вам за сумлінну самовіддану працю. Сподіваємось, що Ви і надалі продовжуватимете добрі трудові традиції, які склалися у нашому підприємстві.

Розуміємо, що сьогодні не може бути простих рішень, тому ми повинні керуватися не лише потребою у вирішенні поточних питань, котрі грунтуються на тимчасових труднощах, а й працювати на перспективу, яка об`єктивно спрямована на інтереси працівників підприємства.

Бажаємо всім працівникам, ветеранам колективу, пенсіонерам та їхнім родинам добробуту, злагоди, нових успіхів у повсякденному житті. Хай наша спільна праця приносить Україні міць і славу, мир і спокій. Гараздів, щастя і добра Вам і Вашим сім`ям!

Володимир ЧУПРИНА,

начальник НГВУ «Надвірнанафтогаз».

Юрій КОСТИК,

Голова профкому.

Мирон ЗІНЯК,

голова ради ветеранів підприємства.

 ——————————————–

…А сам шлях до Микуличинського родовища виявився непростим. По дорозі ми милувалися красою Карпатських гірських гордих лісів і стрімких потічків. Напилися води із кринички і набралися сил для подальшої дороги. Наш «УАЗ», яким вирушили від НГВУ «Надвірнанафтогаз», не зміг здолати останню гірську вершину. Довелося і нам відчути «зручність» проїзду у «КрАЗі», котрий і призначений для таких важкодоступних пересувань у горах.

Після подолання гірського шляху перед нами відкрилася панорама будівництва. Тут трудяться працівники будівельно-монтажного цеху НГВУ. Виконроб будівельно-монтажного цеху НГВУ «Надвірнанафтогаз» Михайло Йосипенко, котрий уже дванадцять років споруджує комунікації на Микуличинському родовищі, розповідає: – Будуємо тут два резервуари протипожежного запасу води, водонапірну вежу, ємність-відстійник, очисні споруди побутових стоків, опалювальну, підпірну стінку, котра захищатиме об’єкт від зсувів грунту.

– Цей об’єкт – службово-побутовий комплекс, включає в себе гуртожиток на 44 місця в 11 комфортних кімнатах, кімнату майстра. Харчоблок має усі приміщення й обладнання, потрібні для якісного зберігання, приготування та споживання їжі, – розповідає начальник будівельно-монтажного цеху Ігор Марків. – Наші працівники працюють вахтовим методом. Одна вахта із 10 будівельників і п’ятьох механізаторів, котрі обслуговують крани й ескаватори.

Комплекс такого високого рівня на Микуличинському родовищі буде першим у НГВУ «Надвірнанафтогаз». Він, без сумніву, посприяє комфортнішому проживанню нафтовиків, дасть їм змогу проводити свої робочі дні і вільний від роботи час у зручних приміщеннях комплексу. Біля нього чергуватиме машина, яка довезе бригаду чи окремого працівника до необхідної свердловини, об’єкта чи бурової установки.

[2]

Панорама службово-побутового комплексу

Трудовий шлях Ігоря Марківа у НГВУ «Надвірнанафтогаз» розпочався із 2000 року, тоді його прийняли на роботу бетонником у будівельно-монтажний цех. – Ми тоді працювали на спорудженні установки групового збору свердловин у Микуличині, – розповідає Ігор Марків. Відпрацювавши два роки, мене перевели на посаду інженера у цей же цех, а в 2004-му я призначений начальником цеху.

Неподалік будують газліфтну компресорну станцію, котра дозволить збільшити видобуток нафти на Микуличинському родовищі. Це будівництво не є простим, бо довелося прокладати дорогу, яка огинає гірські вершини. Вона дала змогу підвозити великогабаритні та великовагові вантажі. У нелегких гірських умовах проклали 10-кіловольтну лінію електропередач протяжністю понад4 кмта змонтували трансформаторну електропідстанцію потужністю 250 кВА. Роботи просуваються дуже швидко й уже перед новим 2013-м роком газліфтна компресорна станція запрацює.

[3]

І цю електролінію збудували у горах нафтовики

Від імені керівництва НГВУ «Надвірнанафтогаз» його начальник Володимир Чуприна висловлює щиру подяку начальникові будівельно-монтажного цеху Ігорю Марківу, виконробу цього цеху Михайлові Йосипенку, інженеру-електрику Василеві Юрчилюку, електрозварювальнику Вікторові Кутуличу, газорізальнику Івану Лаврі, бетоняру Ростиславу Зорійчуку, ізолювальнику Сергію Максим`юку, електромонтажникам Олегові Дзюринцю, Василеві Івасюку, Віталію Чундишку та Тарасу Максим`юку, машиністові екскаватора Михайлові Іванцюку, водіям Василю Поварчуку та Михайлові Клекоту, кухарям Валентині Вірсті та Людмилі Матвеєвій, які своєю щоденною копіткою працею наближають день запуску в експлуатацію Микуличинської газокомпресорної станції та службово-побутового корпусу. Їх звитяжна праця додає віри у те, що тут правильно організований процес будівництва і він є запорукою успіху. Окремої подяки заслуговують Володимир Федорак – заступник начальника НГВУ «Надвірнанафтогаз» із питань капітального будівництва та заступник начальника НГВУ – начальник цеху технологічного транспорту Ігор Юркевич, які докладають великих зусиль до належної організації робіт на цьому будівництві.

Добре потрудилися проектувальники, які надали будівельникам якісний робочий проект, за яким легко вести роботи. Подяку отримують проектувальники: головний інженер проекту будівництва Микуличинської газокомпресорної станції-начальник відділу комплексного проектування об’єктів НГВУ Ярослав Гуменюк, провідні інженери Богдан Фаб`як, Олександр Луців та Неля Дземюк, інженери Андрій Гринішак та Андрій Гуцько цього ж відділу. Окрема подяка Іванові Мельничуку – начальнику відділу автоматизації науково-дослідного проектного інституту ПАТ «Укрнафта». Без його участі неможливо було своєчасно виготовити робочий проект цього будівництва, адже компресорна станція – сучасне автоматизоване виробництво.

…Коли ми перебували на компресорній станції й установці групового збору свердловин, на нас пролився холодний гірський дощ і град. А вже перебуваючи у вагончику, у котрий мене запросили нафтовики, відчув за отих 10 хвилин непрості умови їхньої праці і побуту. І переконався: вони справді самовіддано працюють для того, щоб в Україні збільшувався видобуток нафти і газу. І для цього на Микуличинському родовищі є неабиякі обнадійливі перспективи.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/09/dlya-pratsi-u-horah-komfortni-umovy/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/09/IMG_9146.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/09/mykulychyn.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/09/IMG_0163.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.