- Народна Воля - http://volya.if.ua -

На вшанування пам`яті борців за волю

Posted By Модератор On 28.09.2012 @ 14:46 In Влада,Духовність | No Comments

На нарадах під орудою заступника голови РДА Богдани Ковалюк із підготовки та відзначення у районі 70-ї річниці УПА та 75-річчя від дня народження Героя України В`ячеслава Чорновола обговорили важливі організаційні заходи, передбачені у відповідних розпорядженнях.

Зокрема, 70-річний ювілей створення УПА планують відзначити із якнайширшим залученням громадськості краю, учнівської молоді та інтелігенції. Основним урочистостям передуватимуть тематичні виставки у бібліотечних закладах району, «круглі столи» у школах за участі фахівців із дослідження історії визвольної боротьби УПА. Наголошували на необхідності впорядкування могил загиблих воїнів УПА, пам`ятних місць. До ветеранів УПА у пам`ятні жовтневі дні привернуть особливу увагу, підкреслила Богдана Ковалюк. За її ініціативою у районі стартувала благодійна акція «Дай хліб і візьми рай». Висловлено сподівання, що акцію підтримають усі краяни, небайдужі до долі самотніх ближніх.

Широка низка заходів запланована з метою вшанування пам`яті В. М. Чорновола. Серед них, зокрема, встановлення меморіальної дошки, перейменування вулиць іменем славного борця за самостійність України, про що, зокрема, обговорили на нараді. Також підтримано пропозицію Богдана Березицького профінансувати підготовлену ним книжку «В`ячеслав Чорновіл і українська незалежність». Очікується, що основний захід відбудеться 25 грудня ц. р.

У нарадах взяли участь відповідальні працівники РДА, виконавчого апарату районної ради, відділів РДА – культури і туризму, освіти, представники політичних і громадських організацій району, зокрема, Народного Руху України та Братства вояків УПА.

Наш. кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/09/na-vshanuvannya-pamyati-bortsiv-za-volyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.