- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Розмова з дитиною захистить від небезпеки

Posted By Модератор On 28.09.2012 @ 14:32 In Духовність,Здоров`я | No Comments

Світять лампочки в помешканнях, працює телевізор, гуде комп’ютер, шумить пральна машина та порохотяг, вмикається холодильник… Усе це відбувається завдяки тому, що вже понад століття у наших домівках є електроенергія. Електроенергія – це благо цивілізації, якщо нею користуватися обережно. Шановні батьки! Поговоріть з дітьми про небезпеку ураження електричним струмом. Нагадуйте своїм дітям і самі завжди дотримуйтеся правил користування електроприладами та норм поведінки поблизу енергетичного обладнання.

Діти повинні знати, що заборонено підніматись на опори ліній електропередачі, відчиняти двері і проникати в приміщення електроустановок, втручатися в їхню роботу.

Поясніть синові чи доньці: якщо вони помітили обірвані проводи лінії електропередачі, відчинені двері трансформаторних підстанцій, або як сторонні особи проникають у приміщення електроустановок чи піднімаються на опори, необхідно терміново повідомити про це дорослих, а вони проінформують район електричних мереж!

Пам’ятайте, у разі обриву проводів ліній електропередачі будь-якої напруги, не можна наближатись до них ближче, ніж на8 метрів, адже це небезпечно. Необхідно виставити охорону біля обірваного проводу, щоб запобігти наближенню людей до місця обриву, а також повідомити про це дорослих або диспетчера району електромереж.

Якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на8 метрівдо обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань, переміщуючи ступні ніг по землі і не відриваючи їх одну від одної.

Небезпечно рибалити, запускати повітряних зміїв, розпалювати вогнища, вилазити на дерева поблизу повітряних ліній електропередачі та електрообладнання, діставати будь-які предмети, що застрягли між проводами. Це може призвести до смертельного ураження електричним струмом.

Приділіть увагу своїм дітям, поговоріть з ними про електробезпеку – і це захистить їх від небезпек!

Відділ інформаційної політики ПАТ «Прикарпаттяобленерго».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/09/rozmova-z-dytynoyu-zahystyt-vid-nebezpeky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.