- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Юні ланчинці гостювали у польських ровесників із Оструди

Posted By Модератор On 11.09.2012 @ 10:04 In Духовність,Світ | No Comments

Десятеро дітей із Ланчинського центру дитячої та юнацької творчості за свої здобутки у танцювальному колективі «Сонечко» отримали як нагороду поїздку у польське місто Оструду в рамках Угоди про співпрацю між Надвірнянським районом і Острудським повітом (Республіка Польща).

[1]– Польські друзі дуже тепло і сердечно прийняли надвірнянських дітей, – розповідає керівник колективу Уляна Тимінська. – Окрім нас, там ще побували діти із Білорусі та Латвії. У програму входили різні екскурсії, відвідування аквапарку, музеїв, архітектурних пам`яток, розважальних центрів. Наші діти подружилися із білоруськими та латвійськими ровесниками і залишилися приємно враженими від побаченого життя в Європі. Проживання повністю оплатила польська сторона, яка також виділила кожній дитині по 100 злотих для так званих кишенькових витрат. Незабаром діти з Оструди завітають на терени Надвірнянщини. Хотілося б, щоб наше підростаюче покоління якомога частіше вирушало у такі поїздки, бо так пізнають щось нове і незвідане. А в цілому такі міжнародні візити сприяють глибшому і предметнішому порозумінню наших дітей і наближають нашу Державу до Європейського Союзу, – переконана Уляна Тимінська.

Учні Ланчинського ЦДЮТ висловлюють щиру подяку за допомогу в організації поїздки голові районної ради Василеві Поповичу, старості Острудського повіту Володимиру Бродюку, заступникові голови районної ради Іванові Степнику, Генеральному консулу Республіки Польща в Україні Ярославові Дрозду, Ланчинському селищному голові Михайлові Іванюку. І справді у такій плідній спів­праці квітнуть і розвиваються партнерські стосунки між Надвірнянщиною та Острудським повітом.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/09/yuni-lanchyntsi-hostyuvaly-u-polskyh-rovesnykiv-iz-ostrudy/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/09/DSCN0042.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.