- Народна Воля - http://volya.if.ua -

114 рішень прийняли депутати обласної ради протягом XVII сесії

Posted By Модератор On 05.10.2012 @ 11:18 In Влада | No Comments

28 вересня завершила свою роботу сімнадцята сесія Івано-Франківської обласної ради, що складалася із трьох пленарних засідань. Вони відбулися 23 серпня, 7 та 28 вересня відповідно.

Протягом цього періоду депутати обласної ради прийняли 114 рішень різного характеру, 33 з яких були проголосовані на першому пленарному засіданні, 39 – на другому і 42 – на третьому пленарному засіданні сесії обласної ради.

Серед інших варто виокремити прийняте депутатами на першому пленарному засіданні рішення «Про дотримання вимог Конституції України щодо функціонування державної української мови в Івано-Франківській області», обласну Програму захисту і розвитку української мови на території Івано-Франківської області на 2013-2015 роки, що її було напрацьовано виконавчим апаратом обласної ради з ініціативи її голови Олександра Сича й підтримано більшістю голосів депутатів у відповідь на прийнятий Верховною Радою України Закон «Про засади державної мовної політики в Україні».

З нагоди 70-ої річниці створення Української Повстанської Армії обласна рада на другому пленарному засіданні прийняла рішення «Про відзначення в області 70-ої річниці створення УПА». Згідно із затвердженим переліком заходів, в області передбачається проведення близько двох десятків заходів наукового, просвітницького, культурного характеру тощо. Серед них, зокрема, проведення наукової конференції «Українська повстанська армія – феномен вітчизняної і світової історії XX ст.», обласного фестивалю повстанської та стрілецької пісні ім. С. Галечко, виготовлення ювілейної відзнаки «70 років Української Повстанської Армії». Депутати обласної ради підтримали проведення в усіх районах та містах обласного значення просвітницьких і тематичних заходів, урочистих зборів в населених пунктах краю, покладання квітів до пам’ятників видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність, воїнам, полеглим у боях за свободу України. Так, в Івано-Франківську серед іншого з нагоди свята планується провести віче й похід до могили борцям за волю України з участю районних та міських організацій братства ОУН–УПА Карпатського краю, урочистості та театралізований концерт в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. І.Франка.

Окрім того, згідно із рішенням «Про соціальний захист та соціальне забезпечення ветеранів національно-визвольних змагань, які проживають на території області» в Івано-Франківській області, починаючи з 2013 року, встановлюється єдиний розмір матеріальної допомоги для всіх ветеранів ОУН-УПА – 500 грн. на місяць.

Депутати також заслухали інформацію про стан виконання за І півріччя 2012 року обласного бюджету, програми соціально-економічного та культурного розвитку області, прийняли рішення про створення комунального підприємства обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів «Пам’ять», прийняли регіональну цільову програму поводження з твердими побутовими відходами в області до 2016 року, затвердили регіональну цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки, внесли зміни до ряду інших програм. Важливими стало також прийняття звіту постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства та дитинства, а також рішень про надання в користування мисливських угідь.

На третьому пленарному засіданні сесії обласної ради депутати з ініціативи голови обласної ради Олександра Сича створили тимчасову контрольну комісію зі сприяння у підготовці та проведенні виборів народних депутатів України, схвалили звернення обласної ради до Кабінету Міністрів України та Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я щодо врегулювання ситуації, яка склалася в системі імунопрофілактики населення, та забезпечення області необхідною кількістю імунобіологічних препаратів, а також звернулись до Кабінету Міністрів України та Національної комісії регулювання електроенергетики України з вимогою переглянути нові тарифи на електроенергію для населення. Окрім того, прийнято рішення «Про підтримку перспективних проектів транскордонного співробітництва», «Про викладання предмета «Основи християнської етики» у загальноосвітніх навчальних закладах області тощо.

Прес-служба обласної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/10/114-rishen-pryjnyaly-deputaty-oblasnoji-rady-protyahom-xvii-sesiji/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.