- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Професія наша – важлива і відповідальна

Posted By Модератор On 05.10.2012 @ 11:08 In Закон,Свята | No Comments

Професія юриста – це фундамент знань для кожної людини, який потрібен для того, щоб людина могла самостійно ефективно відстоювати власні права та інтереси.

Юристи повинні вміти працювати не лише з паперами та нормами закону, а також донести свої знання до людей. А це набагато складніше. У процесі здійснення своїх повноважень юристи спілкуються з багатьма людьми, які мають різні характери, своє ставлення до оточуючого світу, індивідуальні особливості мислення, пам’яті, різний рівень розвитку. І все це необхідно врахувати для того, щоб правильно зорієнтуватися в ситуації, що склалася, знайти правильне рішення, задовольнити людину.

І звісно ж не можна не згадати і про етичну культуру юристів. Адже ця професія вимагає все своє життя присвятити лозунгу «Знати право, служити праву, захищати право». Лише людина, яка будує свою професійну діяльність на моральних нормах, що базуються на принципах добра, честі, правди і справедливості, може допомогти іншій людині вирішити її долю.

Основна мета професії юриста – встановлення справедливості, тому бути юристом – це величезна відповідальність. Для нашої країни ця професія надзвичайно важлива, адже у цей час, коли відбувається процес розбудови правової держави в Україні, передусім на правників покладають надії та завдання утвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.

Шановні служителі закону!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня юриста. На Вас покладено велику місію – стояти на сторожі конституційних прав і свобод громадян України, моральності і милосердя. Ваш вибір професії – це вибір шляху відповідальності, справедливості, відданості, цілеспрямованості. Твердо вірю, що високий професіоналізм, усвідомлене почуття відповідальності допоможуть Вам завжди бути на висоті вимог нашої доби. Бажаю Вам плідної роботи та подальших успіхів у зміцненні законності та правопорядку, міцного здоров’я, особистого щастя, родинного добробуту на довгі роки!

 Сердечно зичу щастя, здоров’я, невичерпної енергії, плідної праці, успіхів у благородній справі утвердження ідей верховенства права, справедливості, гуманізму і добра!

Нехай Ваші професійні зусилля будуть винагородженні повагою і довірою громадян, впевненістю у надійному і справедливому захисті їх конституційних прав і свобод.

З повагою

Юрій ІЛЬКІВ,

начальник районного управління юстиції.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/10/profesiya-nasha-vazhlyva-i-vidpovidalna/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.