- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Юрій Дерев’янко проти Партії регіонів

Posted By Модератор On 12.10.2012 @ 11:44 In Політика | No Comments

У понеділок, 8 жовтня, Юрій Дерев’янко подав до суду на Партію регіонів. У Івано-Франківському окружному адміністративному суді Дерев’янко оскаржував незаконну агітацію, що проводить провладна партія.

«Якщо Партія регіонів сьогодні при владі, то це не означає, що вона має право порушувати закон. Кожна друкована агітпродукція має містити усі необхідні, передбачені законом дані (інформацію стосовно особи, яка замовила друк, про відповідального за випуск, тираж й інформацію про те, хто друкував). Це потрібно робити для того, щоб виконувалось положення закону про те, що передвиборча агітація має фінансуватися виключно з передвиборчого фонду кандидата чи партії. Якщо такі норми не виконуються, то це свідчить про дві можливі речі: або передвиборча агітація фінансується з якогось іншого джерела, або ж розповсюджують недостовірну інформацію», – прокоментував Юрій Дерев`янко.

Проте, як виявилося, суду не вистачило доказів причетності «Регіонів». Мовляв, те, що у синій палатці із символікою «Партії регіонів» люди в одязі із тою ж таки біло-блакитною символікою роздавали агітки «Партії регіонів», ще не доводить причетності партії до розповсюдження агітаційних матеріалів, які надруковані із порушенням норм закону. Саме керуючись такою мотивацією, у вівторок суд виніс постанову, якою відмовив у задоволенні позову Юрія Дерев’янка.

За словами позивача Юрія Дерев’янка, таке рішення суду ще раз доводить уже загальновідому істину: «Регіони» захопили не лише владу, а й суди. За словами Юрія Дерев’янка, «усі суди сьогодні є підконтрольними владі. Замість того, щоб чинити правосуддя та захищати людей, вони приймають незаконні рішення у справах звичайних людей. Одним із основних пунктів моєї загальнонаціональної програми є повернення в Україну справедливого правосуддя».

Михайло ДАНИЛЮК.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/10/yurij-derevyanko-proty-partiji-rehioniv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.