- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Пом`янімо жертв Голодомору і геноциду Українського народу

Posted By Модератор On 23.11.2012 @ 12:48 In Влада,Духовність,Тема дня | No Comments

[1] [2]

Завтра, у суботу, 24 листопада в Україні відзначатимуть День пам’яті жертв Голодомору. Минає уже 80 років відтоді, як сталінський режим розпочав свою найжахливішу спробу знищити український народ, проте пам’ять про цю гірку сторінку в історії української держави ніколи не буде забутою.

Це день пам’яті за тими, у котрих радянська влада забрала найцінніше – урожай. Вони, як хижаки, вигрібали усе до найменшої крихти і залишали українців наодинці із голодною смертю. У той страшний час українці намагалися вижити. Та, на превеликий жаль, це вдалося тільки одиницям. Для нашої держави голод 1932-1933 рр. став однією із найтрагічніших сторінок в її історії.

Та ще є ті, котрі пам’ятають ті холодні роки, згадують те свавілля радянської влади і просять у Бога тільки одного – щоб воно не повторилося. Бо це найстрашніше, коли ти важко працюєш і у тебе це все забирають.

Сьогодні уже довели, що Голодомор 1932-1933 рр. – штучно організована акція проти українців, які не бажали бути слухняним елементом тоталітарної радянської машини. Це стало вселенською катастрофою, яка за різними підрахунками забрала життя від 3 до 10 мільйонів. Після такого деякі народи відходили у небуття. Та наша нація зуміла вижити.

 Завтра схилімо низько голови у скорботну хвилину та вшануймо пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій хвилиною мовчання і запалюванням свічки пам’яті.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/11/pomyanimo-zhertv-holodomoru-i-henotsydu-ukrajinskoho-narodu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/11/1.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/11/2.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.