- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вдосконалення податкового законодавства

Posted By Модератор On 30.11.2012 @ 11:34 In Економіка | No Comments

Така тема зустрічі керівництва податкової інспекції з начальником управління економіки райдержадміністрації Василем Уніятом, підприємцями, представниками громадських організацій, підприємств.

Начальник ДПІ в Надвірнянському районі Василь Гнатюк повідомив, що відбувається дальше реформування податкової служби, яке зорієнтоване перш за все на спрощення системи адміністрування податків. Платники податків можуть отримати безкоштовно ключі електронних цифрових підписів в акредитованому Центрі у м. Івано-Франківськ. За час роботи Центру 128 платників податків району їх отримали. Маючи ключі електронного цифрового підпису, можна листуватися з податковою інспекцією через Інтернет. Сьогодні податкова служба працює над створенням «Електронного кабінету платника податків», який дасть змогу надавати дистанційні податкові послуги в режимі реального часу. Це значно скоротить витрати робочого часу на адміністрування податкових процедур як підприємців, так і наших працівників.

Проінформовано присутніх про податкові сервіси для платників податків, зокрема, «Пульс податкової», який забезпечує зворотній зв`язок податкової служби з платниками податків, а також із роботою Центру обслуговування платників податків та його послугами.

Перший заступник начальника інспекції Мирослава Гринчук ознайомила з актуальними питаннями щодо оподаткування податком на прибуток підприємств, спрощеною системою оподаткування тощо. За 10 місяців ц. р. проведено лише 12 планових перевірок, 18 – торік. Донараховано 1897 тис. грн. проти 985 тис. грн. за аналогічний період 2011 р. Проведеними спільними перевірками з іншими контролюючими органами виявлено 128 неоформлених найманих працівників. Під час розгляду адміністративних справ укладено 57 трудових договорів та легалізовано заробітної плати в сумі 60,8 тис. грн.; 25 суб`єктів господарювання притягнуто до адмінвідповідальності.

Наголошено про проведення збору та узагальнення пропозицій щодо вдосконалення функціонування податкової системи. Свої пропозиції, зауваження можна залишити у скриньці в Центрі обслуговування платників податків або надіслати на єдиний веб-портал ДПС України.

Учасники зустрічі відзначили позитивні зміни у діяльності податкової служби та внесли пропозиції із вдосконалення податкового законодавства для підтримки розвитку бізнесу.

Вл. інф.

Оподаткування дитячих святкових подарунків

До загального місячного доходу (річного) оподатковуваного доходу платника податку включають дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 Податкового кодексу України) у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку. Водночас до загального (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включають вартість подарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року (у 2012 р. – 536,50 грн.) за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Податкові агенти у податковому розрахунку (форма 1 ДФ) за ознакою «160» відображають новорічні подарунки, вартість яких не перевищує 50% мінімальної заробітної плати, а за ознакою «126» – у разі перевищення такої суми.

ДПІ у Надвірнянському районі.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/11/vdoskonalennya-podatkovoho-zakonodavstva/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.