- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вимогливість депутатів

Posted By Модератор On 09.11.2012 @ 13:08 In Влада | No Comments

У цьому переконав 2 листопада День депутата, мета якого – попереднє ознайомлення з матеріалами 16-ї сесії районної ради, яка відбудеться 15 листопада ц. р., та засідання постійних депутатських комісій. Головував на засіданні заступник керівника виконавчого апарату районної ради Ігор Писклинець.

З інформацією про звіт райдержадміністрації про виконання районного бюджету за 9 місяців ц. р. виступила заступник начальника фінуправління РДА Леся Свідрак.

Вона, зокрема, відзначила, що за згаданий період надходження до загального та спеціального фондів райбюджету склали 315113,4 тис. грн., міжбюджетні трансферти з державного та місцевих бюджетів – 282647,1 тис. грн., у т. ч. дотація вирівнювання – 143976,2 тис. грн., субвенції з держбюджету та місцевих бюджетів – 136285,0 тис. грн. Надходження перевищення доходів над видатками з бюджетів м. Надвірної, сіл Пнів та Пасічна виконано на 59,2 відсотка і склало 1370,7 тис. грн.

За звітний період не забезпечено виконання планових показників, затверджених районною радою по доходах, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів – на 92,6 відсотка (мінус 2263,8 тис. грн.), а по доходах, що не враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, виконання забезпечено на 193,5 відсотка (плюс 150,6 тис. грн.).

Фінансування усіх розпорядників коштів райбюджету здійснювали з урахуванням фактичної потреби в умовах посилення фінансово-бюджетної дисципліни та першочергового фінансування видатків на оплату праці та інших захищених статтей видатків.

Водночас доповідач відзначила, що усім платникам відповідних відрахувань податку на доходи фізичних осіб треба звернути увагу на те, що цей показник за 9 місяців не повністю виконаний.

Що стосується питання «Про роботу засобів масової інформації в Надвірнянському районі», то з інформацією з цього питання виступив начальник відділу внутрішньої політики апарату РДА Тарас Дем`янчук. У своєму виступі він проінформував про тематичне висвітлення, а також характер публікацій та матеріалів у газеті «Народна Воля» і ТРК «Надвірна», використавши при цьому кількісний аналіз творчого доробку двох ЗМІ, та звернувши увагу на потребу покращення матеріального забезпечення відповідною комп`ютерною та відеознімальною апаратурою редакцій цих ЗМІ.

По суті під час Дня депутата народні обранці району обговорили кожне із майже півтора десятка питань порядку денного 16-ї сесії районної ради. Значну увагу надали питанням про стан дотримання в нашому районі норм Закону України «Про захист суспільної моралі», про інформацію РДА про хід виконання відповідного рішення районної ради «Про програму поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) у Надвірнянському районі на 2010-2012 роки» та про звіт РДА щодо ліквідації наслідків повені 2008 і 2010 років.

Що стосується законного упорядкування і вирішення проблем сміттєприбирання, а точніше поводження з ТПВ, то на запитання депутатів Івана Микитюка, Ігоря Писклинця, Івана Забронського начальник управління будів­ництва, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Лідія Захарко, враховуючи свою компетентність, відповіла, що РДА при підтримці ОДА працює над питанням підготовки відповідних документів і реального відкриття нового полігону ТПВ, зокрема, виготовлення проекту відведення земельної ділянки для облаштування цього полігону ТПВ. З іншого боку, як попередньо повідомляли певні владні структури, що після 31 грудня 2012 року сміття діючий полігон не прийматиме, загрози не існує, бо владні структури району, маючи порозуміння і реальну підтримку в даній проб­лемі з відповідними обласними владними структурами, робитимуть усе, щоб жителі і відповідні комунальні підприємства району мали змогу збирати і перевозити ТПВ у відповідний полігон. Щоправда, депутати з осторогою поставилися до такого запевнення, але поки що залишається вірити запевненню районної влади. Хоч для реального вирішення проб­леми з ТПВ, ясна річ, потрібні значні зусилля кожної з гілок влади – сільської, селищної, міської, районної та обласної, та мудрого кваліфікованого висновку і відповідальності фахівців. Добре, аби й громадськість не на словах, а й практичними зусиллями сприяла цій справі.

Обговорюючи питання про програму заходів із відзначення та вшанування боротьби ОУН-УПА у Надвірнянщині з нагоди 70-ї річниці УПА на 2012-2015 роки, яка розроблена з ініціативи голови районної ради Василя Поповича виконавчим апаратом районної ради, депутати відзначили важливість у ній реконструкції криївки «Грома» та виділення відповідної суми на пам`ятник Борцям за волю України у Надвірній у районному бюджеті 2013 року. Депутат Михайло Іваночко запропонував для цієї цілі передбачити 200 тис. грн. Йшлося також про врахування ініціативи і певної дослідницької роботи депутатів районної ради щодо уточнення нових кандидатур до складу пільгової категорії вояків ОУН-УПА та політв`язнів району – вихідців із різних населених пунктів і подання цієї інформації у відповідну районну комісію.

До речі, це питання також грунтовно обговорено на засіданні комісії з питань освіти, культури, засобів масової інформації, молодіжної політики, туризму та спорту під головуванням Миколи Андрейчука. Ця комісія як профільна грунтовно обговорила інформаційні матеріали про роботу ЗМІ району і проголосувала за відповідний проект рішення з цього питання.

Важливими на Дні депутата і засіданнях постійних депутатських комісій стали питання про взаємодію органів виконавчої влади району, місцевого самоврядування, охорони правопорядку та громадських організацій у профілактиці та боротьбі з пияцтвом, алкоголізмом, наркоманією серед молоді та неповнолітніх. Очевидно, і під час сесії це питання викличе зацікавленість і гостру потребу депутатів і керівників владних і правоохоронних структур з єдиною ціллю – віднайти можливість і спосіб позитивного зрушення в цій справі.

Порядок денний та пропозиції, висловлені на Дні депутата та засіданнях постійних депутатських комісій, будуть обговорені на президії районної ради 13 листопада ц. р. і вже в уточненому варіанті їх винесуть на обговоення 16-ї сесії.

Іван ГРИДЖУК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/11/vymohlyvist-deputativ/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.