- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Квітка Карпат»: святковий бум у пошанівок за нелегкі будні

Posted By Модератор On 07.12.2012 @ 11:39 In Духовність,Свята | No Comments

Дитячий дошкільний заклад «Квітка Карпат» цілком гармоніює із своєю назвою. Як кожна гірська квітка по-своєму неординарна, витончена і приваблива, так і цей дитсадок має свої особливі добрі традиції, за які заслужив собі повагу і добрі відгуки.

У цьому ми ще раз переконалися, побувавши на ювілейних урочистостях «Квітки Карпат» 21 листопада ц. р. Зал районного будинку культури не зміг би вмістити усіх 2,5 тисяч випускників цього дошкільного закладу. А саме стільки юних краян провели своє дитинство у «Квітці Карпат», яким дарували і щиро дарують нині свою любов, знання, досвід майже 70 працівників дитсадка під незмінним керівництвом завідувачки закладу Ганни Маляр.

[1]

Цим символічним ключем відкривали дитсадок 30 літ тому

Ганна Маляр, яка у життєвому «тандемі» з дитсадком із часу його відкриття, на правах господині не тільки приймала вітання, а й створила святковий настрій усім присутнім.

Спочатку вона прийняла символічний ключ від наймолодшої «квіточки» Іринки Андрейчук і нагадала, що саме ним три десятиліття тому відкривало дитсадок керівництво Надвірнянського лісокомбінату, завдяки якому Надвірна отримала цей казковий дитячий палац. Із тих пір не припиняють співпрацю з колективом цього підприємства, незважаючи на перипетії часу. На 30-літній ювілей із вітальним адресом, квітами для «Квітки…» та грошовими подарунками від ТзОВ «ЛК Інтерплит Надвірна», ЗАТ СП «Промінь Галичина» і профкому прибули Ярослав Полатайко та Ольга Зубченко. Колишній заступник директора, нині активний громадський діяч Дмитро Підхомний підкреслив превалюючу заслугу в будівництві садка тодішнього керівника лісокомбінату Романа Лінінського, а також поділився спогадами про нелегкий процес будівництва в умовах дефіциту будівельних матеріалів.

[2]

Вітання і нагороди від міського голови Ганні Маляр та всьому колективу

Скромно оминувши свою особисту роль у тому, як невтомно леліяла «Квітку…», щоб вона розцвіла для дітей, для громади міста і стала показовою для всього Прикарпаття, Ганна Володимирівна усі здобутки презентувала як щоденну нелегку працю колективу. Особливі слова подяки і грамоти – ветеранам, які пропрацювали більше трьох десятків років: Ользі Келеман, Євдокії Стефурак, Любові Базь, Ярославі Чорненко, Ользі Стефанюк, Ганні Кепещук, Юстині Яцюк, Ганні Івасюк, Любові Байдуник, Ганні Яковішак, Дарії Корж, Лілії Боднарук, Романові Степіні, Лесі Лабай.

Продовжив цю приємну місію Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, відзначивши, зокрема, заслуги одного зі своїх попередників Михайла Капака у збереженні мережі ДНЗ, а також подякував батькам вихованців, які допомагають матеріально і морально підтримувати належно садок. Від депутатського корпусу вручив ювілярам кінопроектор.

Заступник керівника виконавчого апарату районної ради Ігор Писклинець і начальник відділу з питань внутрішньої політики РДА Тарас Дем`янчук вітали не тільки як представники районної влади, але й як батьки вихованців. Вручивши грамоти і подарунки, наступного року обіцяли придбати для дітей мультимедійну дошку.

[3]

Нехай так весело буде ювілярам і в свята, і в повсякденні

Із вітальним словом, низкою нагород і подарунками вийшов на сцену також заступник начальника відділу освіти РДА Олег Ковальчук. Освітянські вітання з оригінальними презентами продовжили представники Надвірнянських ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 і № 3, дякуючи за добру дошкільну підготовку дітей, які нині уже школярі цих шкіл.

Материнське спасибі висловила за піклування про дітей працівників Надвірнянської дитячої музичної школи Ірина Возна із сином Романом, випускником ДНЗ, а нині учнем музшколи, а також багатодітна мати Наталія Сенів, троє дітей якої уже стали випускниками дитсадка.

Емоційністю і прекрасною картиною-подарунком запам`ятався виступ першої випускниці, а нині заступника директора Надвірнянської художньої школи, викладача вищої категорії Надії Алієвої.

Від народного депутата Юрія Дерев`янка привітала Уляна Василик і вручила розкішний букет із 30-и троянд.

Не оминули увагою «Квітку Карпат» і благодійники, зокрема, благодійний фонд Ю. Дерев`янка; депутати Надвірнянської міської ради Тарас Новосельський і Богдан Зеленчук (фракція ПП «Фронт Змін»), підприємці Віктор Баюрчак, Наталія Кочержук, Іван Токар, Ольга Сенюк, Михайло Нагорняк, Іван Марчук, Святослав Васьків, Валентин Булейко, Олександр Рудейчук, Тетяна Бобинець, Мар`яна Омер, Галина Барна, Андрій Галярник, Олександр Пушкар, Олег Качала, Наталія Литвинська, Ярослав Огерук, Ігор Клим`юк.

Музичні вітання ювілярам і всім присутнім адресували Світлана Павлишин, гурт «Соколи», Богдан Синоверський, Людмила Спас, вихованці циркової студії РБК (кер. Галина Гресько), ансамбль бального танцю «Едельвейс» під орудою Романа Гавриліва, заслужений артист України Володимир Пушкар і майбутня зірка гумору Андрій Насадюк, Марійка Петруняк із Цуцилова, Василь Сербенюк із Саджавки, колективи ДНЗ «Сонечко» (солістка Тетяна Якуш) та «Берізка», народний танцювальний колектив «Горянка (кер. Олена Здольник), Віктор Чудновський.

В інтерв`ю для наших читачів Ганна Маляр поінформувала: у «Квітці Карпат» функціонує 11 груп, де виховують більше трьох сотень дітей 69 працівників, яким я безмежно вдячна за любов до своєї професії і дітей, почуття відповідальності, прагнення створювати казкові умови для наших вихованців.

У 2006 р. «Квітку Карпат» визначили переможцем у районному конкурсі на кращий ДНЗ у номінації «Міський дошкільний заклад-2006». Участь в обласному конкурсі у цій номінації забезпечила колективу третє місце і телевізор у подарунок.

Навчально-виховний процес організовуємо відповідно до вимог Базової програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі». На першому плані – особистісно-орієнтований підхід у роботі з дітьми, взаємодії з сім`єю.

Ми раді, що успішним виявився експериментальний майданчик на базі нашого ДНЗ із дослідження розвитку спрямованості дитячої уваги. Учасники експерименту нагороджені грамотами головного управління освіти і науки ОДА. А в 2010-2011 навчальному році ДНЗ «Квітка Карпат» атестовано з відзнакою.

З року в рік покращуємо матеріально-технічну базу. Велика заслуга в цьому міської і районної влади, уже згаданих спонсорів. «Квітка Карпат» так би не цвіла, якби не співпраця не тільки з ними, але й батьками. З їхньою допомогою створені оптимальні умови життєдіяльності, затишок і комфорт. Силами батьків зроблено ремонт у кожній групі, обладнані ігрові майданчики і спортзал, придбані меблі.

Особлива подяка батькам вихованців із групи «Колосок»: Наталії Кочержук, Ігореві Павлишину, Анжелі Дроздик, Ользі Суходольській, Надії Гринішак, Оксані та Сергієві Дячукам, Тетяні Гриньків, Нелі Пеці, Наталії Григорук, Володимирові Кочержуку, Уляні Боєвій, Наталії Декрет; «Гуцулочки»: Віталієві Насадюку, Михайлові Михайлюку, Василеві Зеленчуку: «Сонечко»: Володимирові Остап`юку, Оксані Арчаковій, Ірині Еберле, Олегові Грицаку; «Малятко»: Тетяні Типусяк, Оксані Андрейчук, Іванові Поповичу, Мар`янові Миклину; «Гніздечко»: Вадимові Тимінському, Лесі Гаврилюк, Олені Вітвіцькій, Дмитрові Чорненку, Ігореві Савуляку; «Букварик»: Лілії Бородакевич, Мар`яні Онуфрак, Уляні Рудейчук, Олегові Чуревичу, Михайлові Юрінцю, Анні Квасняк, Олесі Гуйтин, Лесі Настюк, Любові Келеман, Тетяні Луцик; «Віночок»: Ігореві Остап`юку, Ірині Ковтко, Миколі Процику; «Ягідка»: Мирославові Глухому, Назарові Ільківу, Галині Малярчук; «Дзвіночок»: Тарасові Вацику, Тетяні Яремак, Владиславові Гавкалюку, Людмилі та Олександрові Марущакам, Богданові Дем`янчуку, Василеві Дерешу, Іванові Токаруку, Василеві Михайлюку, Віталієві Кушнірчуку, Ользі Сенюк, Василеві Остапчуку, Юліанові Яківціву; «Квіточка»: Уляні Вітович, Романові Поповичу, Оксані Полатайко; «Горішок»: Наталії та Олегу Заморам, Тетяні Гривнак та Алісі Новосельській.

Від усього колективу і вихованців висловлюю Вам щиру подяку і бажаю Господнього благословення на подальші добрі справи у прийдешньому 2013-му.

«Квітка Карпат» розпочала свій 31-ий рік життєпису. Нехай він буде щасливим для всього колективу.

Орися СПІВАК (текст) Назарій ГРИДЖУК (світлини) «Народна Воля»

У ногу з часом

Ян Амос Колинський у свій час сказав: «Освіта має бути істинною, повною, високоякісною і грунтовною». Саме такою вона є в ДНЗ «Квітка Карпат» – високоякісна, модернізована, націлена на реалізацію головного принципу Базового компонента – впровадження в життя особистісно-орієнтованої моделі освіти.

У цьому ДНЗ створені всі умови для діяльності дітей кожного вікового періоду, забезпечені дошкільнята необхідними для їхнього віку матеріалами, іграшками, спортивним обладнанням. Тут працюють люди, які мають добре, щире серце і великий талант, котрі підтримують різновікові дитячі об`єднання, в яких позитивний досвід передають від старших дітей до молодших. Тут кожний вихователь переконаний у тому, що обдарованою є кожна дитина, знає ознаки здібностей, особливості їхнього прояву, дбає про створення умов для різнобічного гармонійного розвитку кожної дитини. Весь колектив іде впевнено в ногу з часом, створює осередки різних видів діяльності, сприяє організації гурткової роботи, забезпечує варіативне предметне середовище.

Хто ж додає сили колективу у вирішенні важливих освітянських і господарських питань? Та ж, звісно – керівник закладу Ганна Маляр. Вона вміє радіти, іти по житті з добротою і щирістю в серці, з високо піднятою головою. З першої зустрічі з цією людиною відчуваєш тепло, радість. Ганна Володимирівна не згубила з роками ту любов, з якою людина народжується. Із роками це почуття зміцніло, охопило усіх і все, з ким спілкується ця дивовижна жінка. Неправда ніколи не вживається з любов`ю, навіть, маленька. Тому і працюють під керівництвом Ганни Володимирівни лише ті, котрі не загубили ту першонароджену радість.

«Квітка Карпат» відзначила своє 30-річчя. То ж нехай і надалі доля буде прихильною до всіх працівників. Бажаю усім міцного здоров`я, радості, миру і злагоди, доброзичливих стосунків між дітьми та дорослими. Як добре знати, що тебе веде// Твій власний шлях –// Єдиний із можливих.// Що легші є, але нема ніде// Таких упертих і таких щасливих.//

Анна СИДОРЯК,

завідувач дитячого навчального закладу «Пролісок».

Не забудемо дитинство у «Квітці…»

Роки дитинства – найщасливіші, найвеселіші, незабутні. Спогади про них завжди зігрівають серце.

Так чи інакше, а усі ці спогади для переважної більшості людей – про чарівну пору перебування у дитячому садочку. Перший колектив, перші уроки життя та його премудростей для нас були саме у стінах дошкільних навчальних закладів. Вони стали другою колискою, наповненою любов`ю, затишком, теплом.

Ми переповнені радістю за те, що наш набір став першим у чудовому і рідному дитячому садку «Квітка Карпат», що був прекрасною квіткою не тільки нашого міста, району, а й області.

З нагоди тридцятилітнього ювілею «Квітки Карпат» складаємо найщиріші вітання усім колишнім і нинішнім працівникам цього закладу. Заносимо щиру подяку завідувачці Ганні Маляр, яка від початку створення і відкриття дитячого садка своїми керівними та адміністративними здібностями змогла не тільки зберегти, а й покращити побут, матеріальну базу та постійно удосконалювати навчально-виховний процес відповідно до всіх програмно-методичних вимог, а також згуртувати однодумців для спільної справи – виховання здорового, розумного, патріотичного майбутнього покоління.

Дитячий садок «Квітка Карпат» є особливим для багатьох родин. Адже не тільки ми, перші випускники, проводили щасливі роки дитинства тут, а й наші молодші брати і сестри, а тепер і наші діти. Кожен раз, коли приводимо своїх дітей сюди, наші серця щемлять від гордості, що перші кроки у доросле життя зробили саме в цьому дошкільному навчальному закладі.

За дорученням перших випускників

Ірина БАКОТА.

Перша цеглинка закладена у далекі 1980-і

Протягом трьох десятиліть колектив ДНЗ «Квітка Карпат» під керівництвом завідувачки Ганни Маляр робив усе, щоб заклад став затишним, теплим гніздечком для малят, щоб жилось їм весело, цікаво, радісно. Усі віддавали і віддають частинку свого серця дітям, сіють розумне, добре, вічне в їхні душі, дарують радість пізнання навколишнього світу, материнську турботу, ласку і любов.

Перші цеглинки у фундамент майбутнього успіху заклали у далекі 1980-і роки першопрохідці, люди працьовиті, творчі, закохані в дошкільну справу. Багато працювали, заочно навчались у педінституті, набували практичних знань та умінь у процесі роботи з дітьми, кожний день поспішали у дитячий садок як на свято. Педради, виробничі наради, відкриті заняття – все це стало першим їхнім університетом. Наполеглива, клопітка праця всього колективу давала позитивні результати. Згодом дошкільний навчальний заклад став зірочкою на небосхилі системи дошкільного виховання Надвірнянщини і відомим за її межами.

Педагогічний досвід колективу став надбанням усіх дошкільних працівників міста, району. Педагоги ДНЗ часто діляться досвідом із колегами інших дитячих садків району, є керівниками методичних об’єднань вихователів. Тут часто проводять масові заходи як районного, так і обласного рівня. Зокрема, педагогічна практика вихователів ДНЗ – слухачів курсів Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти, засідання обласної творчої групи вихователів. Під керівництвом викладачів цього інституту проводили експериментальне дослідження на тему «Розвиток спрямованості дитячої уяви на розвиток мовлення дошкільників», яке знайшло продовження в організації освітньо-виховної діяльності у ДНЗ району. Дитсадок є опорним з питань формування готовності дітей до навчання у школі.

Колектив «Квітки Карпат» може похвалитися ще й своєрідним підходом у вихованні дітей. Розуміючи потребу часу, педагоги працюють у творчому пошуку унікальних, прогресивних методик. Триває постійна систематична робота із здійснення інноваційної діяльності та всебічного розвитку особистості дитини через пошук, дослідження, відкриття інтерактивних методів виховання, розвитку та навчання дітей. Підсумок багаторічної плідної роботи колективу – атестація закладу з відзнакою.

Відділ освіти РДА, райком профспілки працівників освіти вітають колектив ДНЗ «Квітка Карпат» із 30-им Днем народження. Нехай Вашими супутниками в житті будуть нові здобутки, творче натхнення та наснага, а мудрість, витримка та досвід допомагають у вирішенні поставлених завдань і здійсненні задуманих планів. Хай світлий вогник творчості не згасає у ваших серцях. Хай подальша доля стане щасливою, увінчаною новими досягненнями на освітянській ниві.

Ганна ШПИТКО,

методист відділу освіти РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/12/kvitka-karpat-svyatkovyj-bum-u-poshanivok-za-nelehki-budni/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/12/IMG_0011.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/12/IMG_0054_1.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/12/IMG_0027_1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.