- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надія помножиться стократ

Posted By Модератор On 07.12.2012 @ 11:33 In Влада,Духовність | No Comments

У понеділок, 3 грудня відзначали Міжнародний день інвалідів. Намагаємося привернути увагу суспільства до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. Цьогоріч управління праці та соціального захисту населення РДА на виконання соціальних ініціатив Президента України видало інвалідам району, у т.ч. дітям-інвалідам, 59 інвалідних візків різних модифікацій. На пункті прокату технічних та інших засобів реабілітації, який створений при управлінні, інвалідам роздано 42 шт. палиць та милиць. 29 інвалідів, у т. ч. 4 інваліди із супровідником та 6 інвалідів-спинальників, отримали безкоштовні путівки на санаторно-курортне лікування. Управління праці та соціального захисту населення у центри реабілітації інвалідів направило пакет документів для проходження професійної реабілітації у 2013 році на трьох інвалідів району, одного інваліда направлено на навчання в Кам`янець-Подільський технікум-інтернат.

Райдержадміністрація спільно з районною радою цьогоріч на підтримку громадських організацій виділили: районній асоціації інвалідів – 2 тис. грн.; обласній громадській організації інвалідів «Довіра і надія» – 7 тис. грн.; районній асоціації інвалідів війни і збройних сил – 1 тис. грн. У районному бюджеті на цей рік передбачено 143,4 тис. грн. інвалідам по зору І, II груп та дітям-інвалідам по зору. Протягом ц. р. за рахунок коштів Державного бюджету в управлінні праці та соціального захисту населення 10 інвалідів отримали 3,8 тис. грн. разової матеріальної допомоги. Один інвалід війни безкоштовно отримав автомобіль «Geelу».

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) обслуговує 69 інвалідів. Відповідно до розпоряджень РДА одноразова грошова допомога на лікування надана 261 інваліду різних груп захворювання. 500 інвалідам та одиноким перестарілим краянам оформили безкоштовну передплату на районну газету «Народна Воля» за кошти доброчинців. У пункті прокату технічних та інших засобів реабілітації терцентру 9 інвалідів користуються засобами реабілітації (палиці, милиці, ходунки, інвалідні візки). До Міжнародного дня інваліда видано подарункові набори 69 одиноким інвалідам, які обслуговує відділення соціальної допомоги вдома.

Районна асоціація інвалідів видала продуктові набори 50 інвалідам та виділила одному інвалідові 1-ї групи 500 грн. одноразової грошової допомоги.

Відділення Червоного Хреста організувало благодійний обід для 15 інвалідів на 875 грн. та роздало продуктові набори на 1300 грн. 3 грудня ц. р. проведено обласний фестиваль творчості молодих людей із функціональними обмеженнями «Горицвіт». Районний центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді забезпечив участь у фестивалі двох учасників із нашого району.

Проте, нам усім не лише у день 3 грудня, а й протягом цілого року слід пам’ятати, що поруч живуть люди з інвалідністю і вони потребують повсякденної уваги, допомоги, підтримки. Тож, будьмо великодушними до тих, хто потерпає. І тоді надія помножиться стократ.

Тетяна ЛЕОЧКО,

начальник відділу соціального обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління праці та соціального захисту населення РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/12/nadiya-pomnozhytsya-stokrat/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.