- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Подія військового відтінку – День відкритих дверей Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату

Posted By Модератор On 07.12.2012 @ 11:36 In Духовність,Економіка | No Comments

Немає благороднішої місії, ніж захист свого народу і Батьківщини. 6 грудня – це особливий день, коли ми вітаємо тих, хто присвятив себе справі захисту Батьківщини, і віддаємо пошану світлої пам’яті тих, хто ціною власного життя відстояв нашу свободу.

[1]

Учні Лоївської і Делятинської шкіл під час проведення масових заходів

І ось напередодні Дня Збройних сил України в Надвірній вкотре подія військового відтінку.

З ініціативи Надвірнянського районного центру зайнятості 4 грудня гостинно відкрив свої двері Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат для учнів 7-х класів Делятинської ЗОШ І-ІІ та Лоївської ЗОШ І-ІІІ ст.

Учасників заходу привітала заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Зоряна Станіщук: «Вибір професії – один з чи не найголовніших факторів того, як складеться Ваше майбутнє. Професію слід вибирати обдумано, враховувати свої інтереси, здібності, нахили, внутрішні переконання, стан здоров’я, потреби суспільства у кадрах. Тому фахівці центру зайнятості прагнуть допомогти Вам не помилитись і зробити правильний вибір у житті, адже світ професій великий – одна з яких – професія офіцера».

Заступник директора з військово-спортивної роботи полковник Микола Куцань радо зустрів гостей та почав детальну розповідь про ліцей. Микола Никифорович детально ознайомив про порядок набору на навчання, з правилами прийому, умовами проживання, харчування. Зазначив, що після уроків ліцеїсти мають можливість відвідувати такі гуртки художньої самодіяльності та спортивні секції: атлетична гімнастика, тхеквондо, легка атлетика, футбол, оркестр духових інструментів, хоровий, театр-студія «Покрова», ВІА «Кіш», хореографічний, 2 гуртки інформатики.

Не дивлячись на перший грудневий мороз школярі з цікавістю спостерігали за дійством, яке відбувалось на території ліцею. Ліцеїсти демонстрували стройові прийоми, вправи зі зброєю.

Подалі школярам надали можливість побачити, в яких умовах проживають ліцеїсти, побували в їдальні, бібліотеці, тренажерному залі, спортивному майданчику, медичному пункті.

З промовою до присутніх звернувся заступник директора з виховної роботи майор Ярослав Барчан. Ярослав Іванович зробив акцент на перспективах, що відкриває навчання в ліцеї. Побажав, щоб ця зустріч стала для багатьох першим кроком до здобуття в майбутньому престижної військової освіти. Додав, що ліцей у Надвірній є не тільки навчальним центром, але й центром підготовки захисників Вітчизни.

Надвірнянський райцентр зайнятості подякував особисто директору ліцею полковнику Миколі Лонгіновичу Мартинюку за тісну співпрацю стосовно профорієнтаційної роботи. Висловили щиру вдячність заступникові директора з військово-спортивної роботи полковнику Миколі Никифоровичу Куцаню та заступникові директора з виховної роботи майору Ярославові Івановичу Барчану за змістовну, цікаву та корисну інформацію про ліцей, яка жодного школяра не залишила байдужим.

Фахівці центру зайнятості привітали ліцеїстів з Днем Збройних сил України, побажали їм сили, мужності та натхнення в розбудові і захисті рідної держави, а педагогічному колективу – духу й сили, зробити все можливе, щоб юнаки отримали хорошу освіту, і в майбутньому стали гідними офіцерами українського війська

Відрадно, що співпраця у сфері профорієнтаційної роботи ведеться на досить високому рівні з усіма школами району, зокрема, з Лоївською ЗОШ І-ІІІ ст. під керівницт­вом Йосипа Федоровича Кота та Делятинською ЗОШ І-ІІ ст. під керівництвом Любомира Васильовича Сидорука.

Зоряна СТАНІЩУК,

заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Надвірнянського райцентру зайнятості.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/12/podiya-vijskovoho-vidtinku-den-vidkrytyh-dverej-prykarpatskoho-vijskovo-sportyvnoho-litseyu-internatu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/12/DSC07284.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.