- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Колядка і вертеп Спасителя величають

Posted By Модератор On 11.01.2013 @ 13:05 In Духовність,Свята,Тема дня | No Comments

У районному будинку культури на третій день Різдвяних свят відбувся перший етап районного конкурсу-огляду вертепів і колядок. На сцені кожен самодіяльний артист ніс частинку енергії своєї землі, яка його зростила, наситила наснагою творити і прославляти народження маленького Ісу­сика. Бо саме ці колядники, великі чи малі, несли звістку про цю знаменну подію від хати до хати. Ось і сьогодні свято доручили відкрити фольклорному аматорському колективу «Шовкова косиця», який неабияк потішив своїм різдвяним вертепом, у якому майстерно сплелося в єдине колядки і виступи Циганки, Ангела, Ворожки й інших різдвяних персонажів.

[1]

Колядують учасники вертепів із Бистриці…

[2]

… фольклорного колективу «Шовкова косиця»…

[3]

… та села Красної

Несміливо ступають на сцену колядники із Камінної, для них це перший виступ на такій сцені. Та вони, незважаючи на хвилювання, постаралися відтворити велич каміннецького вертепу. На сцені розгорнулася Різдвяна розповідь про з`яву Ісуса Христа із традиційними персонажами: трьома царями, звіздарями, Іродом та іншими героями.

Наступними свою творчість показали легіні із Бистриці та чарівні дівчата із Красної. Між іншим, останні заколядували рідкісну колядку «У Вифлеємі, у городку…». Їхній почин гідно продовжили колядниці із Зеленої і Биткова та чималий гурт із Лісної Тарновиці.

Справжні Різдвяні вогні щастя і радості на сцені запалив вертеп із Пнівського будинку культури. Вони заполонили зал колядками у чудовому виконанні, грайливими сценками та й ще встигли розповісти про проблеми свого села. На сцені також виступили вертепи і колядники з клубних установ Парища, Гаврилівки, Гвозда, Фитькова, Лоєви, Стримби, Переросля та Молодкова.

[4]

Вертеп із Камінного

[5]

Як обнімеш керівника і методистку РБК, то й оцінку журі дістанеш вищу

Шанувальників українських колядок очікує друга частина районного конкурсу-огляду вертепів, який найближчої неділі прийматиме у своїх стінах Делятинський народний дім. Після цього і назвуть найкращий вертеп. Учасники першого етапу зуміли показати, що криниця народних звичаїв і традицій на теренах Надвірнянщини не засихає і ще довго з неї шанувальники причащатимуться і пізнаватимуть її глибину. Нинішньої п`ятниці продемонструють також свою мистецьку майстерність юні колядники й учасники вертепів – вихованці Ланчинського центру дитячої та юнацької творчості у Ланчинському народному домі.

Василь ІВАСЮК (текст)
Назарій ГРИДЖУК (світлини) «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/01/kolyadka-i-vertep-spasytelya-velychayut/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/01/IMG_0055_1.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/01/IMG_0039_1.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/01/IMG_0056_1.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/01/IMG_0050_1.jpg

[5] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/01/IMG_0042_1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.