- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Соціальні інспектори працюватимуть у селах

Posted By Модератор On 18.01.2013 @ 11:52 In Влада,Духовність,Економіка | No Comments

На черговий семінар-навчання під орудою керівника апарату райдержадміністрації Василя Гуменюка зібралися сільські, селищні голови та секретарі, щоб обговорити питання: про стан оплати земельних податків та зміни з їх нарахування; взаємодію органів місцевого самоврядування та соціальних служб для сім`ї, дітей і молоді у здійсненні супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах; соціальний захист дітей, профілактику бездоглядності, злочинності і правопорушень у дитячому середовищі та інші актуальні теми.

Начальник відділу оподаткування фізичних осіб ДПІ у Надвірнянському районі Світлана Багрійчук наголосила, що суттєвих змін у нарахуванні земельного податку громадянам немає, однак із 1 липня 2012 р. змінено нарахування цього податку підприємствам промисловості, транспорту тощо. Але це не знімає відповідальності з органів місцевого самоврядування у площині наповнення місцевих бюджетів, зокрема, й надходженнями з цього виду податку. Вказано також і на той факт, що деякі сільські ради затвердили надто низькі ставки податку на нерухоме майно, тому їх варто переглянути. Районні податківці також звернулися з листами до сільських, селищних голів із проханням посприяти залученню до декларування громадян, котрі отримали дохід у вигляді спадщини, дарування та інвестиційного прибутку протягом 2004-2011 років. Такі краяни зобов`язані подати декларацію про майновий стан і доходи та оплати податку на доходи фізичних осіб. Частина цього податку залишається у місцевій раді, що сприятиме збільшенню дохідної частини бюджету села.

Актуальність бюджетної тематики загострив у своєму виступі начальник фінансового управління РДА Михайло Обідняк, закликавши керівників самоврядних органів ретельніше готувати штатні розписи і кошториси у ме­жах бюджетних призначень та представити їх в управління. Деякі бюджетні питання Василь Гуменюк запропонував учасникам наради обговорити попередньо з керівництвом РДА, на що власне й погодилися голови. Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Роман Огерук поінформував сільських та селищних голів і секретарів, що у цьогорічному районному бюджеті не передбачені кошти на одноразову грошову допомогу, котрою користувалися переважно (за поданою заявою до ради) соціально незахищені жителі населених пунктів. Відтепер, принаймні у нинішньому році, таких заяв уже не прийматимуть.

Директор райцентру соціальних служб для сім`ї, дітей і молоді (РЦСССДМ) Тарас Рудяк повідомив, що на теренах краю працюватимуть 38 фахівців із соціальної роботи, котрі займатимуться тільки соціально незахищеними сім`ями. Такі посади вводитимуть поступово у кожній сільській раді. То ж від голів вимагається лише забезпечити їх робочим місцем, а вірніше, забезпечити столом і кріслом. Фінансування й обладнання кабінету меблями, оргтехнікою – у компетенції РЦСССДМ.

Про співпрацю служби у справах дітей РДА та органів місцевого самоврядування доповідала в. о. начальника у справах дітей РДА Тетяна Вадюк.

На нараді виступили також начальники відділу реєстру виборців РДА Мирослав Гільтайчук та управління економіки РДА Василь Уніят, завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами апарату РДА Ярослав Кінаш.

Заступник голови РДА Володимир Гурей представив сільським та селищним головам представників підпри­ємства, котре може надавати послуги краянам із вивезення та утилізації ТПВ. Підприємці здійснюватимуть свою діяльність паралельно з КП «Сіль­екобуд» у Цуцилові. Обговорено попередні організаційні моменти укладення угод тощо. Кожен зацікавлений голова мав можливість персонально узгодити з підприємцями усі назрілі питання.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/01/sotsialni-inspektory-pratsyuvatymut-u-selah/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.