- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Спрощенці ІІ групи звітуватимуть один раз

Posted By Модератор On 25.01.2013 @ 11:53 In Економіка | No Comments

Починаючи із 2013 р., для фізичних осіб-підприємців, котрі обрали для себе ІІ групу і яких обслуговують за спрощеною системою оподаткування, запроваджують річний звітний період замість квартального.

Відповідна норма передбачена Законом України № 5503-VI від 20 листопада 2012 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків та зборів». Таке нововведення спростить процедуру ведення бізнесу, зменшить обсяги звітності для цієї категорії підприємців та витрати робочого часу.

Звертаємо увагу платників єдиного податку ІІ групи на те, що за звітний період – 4 квартал 2012 р. – податкову декларацію необхідно подати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного періоду, тобто не пізніше 11 лютого 2013 року.

Останній день подання декларації – 31 січня

Із 1 січня 2013 р. запровадили податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової нерухомості, зобов’язані подавати податковим інспекціям річні декларації з податку на нерухоме майно.

Податкову звітність із цього податку юридичні особи можуть подати за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 25.12.12 р. № 1408. Про це зазначено у листі ДПС України від 17 січня 2013 р. № 3/7/15-2317 «Про надання роз’яснень».

Форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, нормативно-правові акти та інша довідкова інформація для юридичних і фізичних осіб розміщена на офіційному веб-порталі ДПС України у банері «Податок на нерухоме майно» (www.sts.gov.ua).

Детальніше – за тел. 2-21-79.

Про касові апарати в електронній формі

Суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, подаватимуть до органів державної податкової служби електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.

Така вимога обов’язкова. Є два шляхи виконання вимог законодавства: перший – доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі звітної інформації, другий – придбання реєстраторів розрахункових операцій нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми. Марки касових апаратів, які забезпечуватимуть передачу електронної контрольної стрічки до органів державної податкової служби, уже внесли до нового Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, який затвердили наказом ДПC України від 21 грудня 2012 року № 1159 та розміщений на офіційному вебпорталі ДПС України в розділі «Реєстри».

Основна мета нововведення – створення комфортніших умов для платників щодо подання звітності про використання РРО в електронному вигляді, а також зменшення витрат на друкування паперової контрольної стрічки. Використання електронної контрольної стрічки призведе до значного скорочення фактичних перевірок платників податків, зазначив завідувач сектору контролю за проведенням готівкових розрахунків ДПС в області Ігор Кравець на кущовому семінарі для платників податку в Івано-Франківську.

За неподання контрольної стрічки в електронному вигляді передбачена відповідальність, однак штрафні санкції до платників застосовуватимуть із 1 липня 2013 р.

Детальніше – за тел. 2-55-00.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у Надвірнянському районі.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/01/sproschentsi-ii-hrupy-zvituvatymut-odyn-raz/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.