- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Як у нас на Україні…

Posted By Модератор On 11.01.2013 @ 12:55 In Духовність | No Comments

Грудень – дуже насичений, цікавий та святковий місяць у системі роботи райцентру дитячої творчості з реалізації завдань духовного та патріотичного виховання гуртківців. Після веселих та захоплюючих «Козацьких забав», які провели керівники гуртків «Атлетичний клуб» Галина Сем’янів та Олег Головатюк, естафету перейняли Андріївські вечорниці під назвою «Як у нас на Україні…». Уже вкотре педагоги, діти, їхні батьки припали до витоків цілющих джерел народних звичаїв та обрядів.

[1]

Бережемо традиції вишивки

[2]

Хто  високо стрибає – калиту кусає

На гостинну святкову хату перетворилася актова зала нашого центру творчості. Вишиті рушники, ткані верети, глечики, макітри, декоративний тинок створили затишок та незбагненну атмосферу таємничості і врочистості. А українські костюми, в які були зодягнені не тільки діти, але й вихователі, додавали святу національного колориту. Жартівливі сценки чергувалися з танцювальними номерами, які підготували керівники гуртків Мирослава Максим’юк, Надія Карпова, Марія Шпинта, та народними піснями у виконанні вихованців вокального гуртка (кер. Наталія Боднарчук), ансамблю гітаристів (кер. Оксана Кудляк). Ледь не «зіпсували» свята своїми пустопорожніми балачками та сваркою язикаті Феська та Пріська – гумористичні персонажі, в образах яких всі присутні впізнали керівників гуртків Наталію Луцюк та Наталію Боднарчук. Зате веселі музики, які завітали на вечорниці, підняли всім настрій, виконавши запальну «Гуцулку» в обробці заслуженого артиста України Сергія Орла. Веселих музикантів майстерно зобразив інструментальний ансамбль педагогів у складі Оксани Кудляк, Тетяни Попович, Богдана Катрича, Валентини Демчук. І, звісно ж, які вечорниці без ворожіння. Свою долю дівчата дізнавалися за допомогою і сірників, і дров, і взуття, і печива з сюрпризом. А хлопці, як і годиться, кусали калиту.

Усі пригостилися смачними варениками та рум’яними пампушками. А ідейний натхненник Андріївських вечорниць культорганізатор Роксолана Лазорко-Бекетова запросила на наступні зустрічі у центрі творчості.

Оксана ЦЮРАК,

методист районного центру дитячої творчості.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/01/yak-u-nas-na-ukrajini/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/01/tradbcii.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/01/kto-vysoko.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.