- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Задекларуйте доходи

Posted By Модератор On 11.01.2013 @ 12:54 In Економіка | No Comments

Розпочалася кампанія з декларування доходів, отриманих громадянами за 2012 рік. Декларації про майновий стан і доходи у податкову інспекцію необхідно подати до 1 травня ц. р.

Найпоширенішими видами доходів, які підлягають декларуванню є вартість успадкованого майна та подарунків; дохід, отриманий орендодавцем при наданні нерухомості в оренду або від її продажу; іноземні доходи; інвестиційний прибуток; додаткові блага отримані від третіх осіб та інші доходи. Згідно з декларацією розрахують належну суму податку, котру необхідно сплатити до бюджету.

Декларації можуть подавати і громадяни, які минулоріч мали певні види витрат і мають право на отримання податкової знижки (зменшення оподатковуваного доходу), а відтак повернення із бюджету частини утриманого із заробітної плати податку на доходи фізичних осіб.

 На офіційному сайті Державної податкової служби України (www.sts.gov.ua) розміщений спеціальний банер, де детально роз’яснюють порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи. Громадяни можуть також звернутись із запитаннями до Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України за тел. 0-800-501-007 або Центру обслуговування платників податків ДПІ у Надвірнянському районі.

Інформацію про декларування можна отримати за тел.: 2-22-79; 2-52-66.

«Гаряча лінія» у ДПІ

16 січня 2013 р. із 11-ї до 12-ї год. за тел. 2-55-00 відбудеться «гаряча лінія» із заступником начальника ДПІ у Надвірнянському районі Нагорняком Богданом Ярославовичем на тему «Декларування доходів громадян, отриманих у 2012 році. Подача декларації про майновий стан і доходи в електронній формі».

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у Надвірнянському районі.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/01/zadeklarujte-dohody/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.