- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Першочергова увага – освітленню і підтримці підприємництва

Posted By Модератор On 22.02.2013 @ 12:23 In Влада | No Comments

На черговому засіданні постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва і комунальної власності, її члени детально розглянули і проаналізували програми розвитку малого і середнього підприємництва та модернізації освітлення населених пунктів району, обговорили і запропонували включити до порядку денного чергової сесії питання, які потребують розгляду і вирішення.

Зокрема, начальник управління економіки РДА Василь Уніят детально розповів депутатам про фінансування районних цільових програм. Однією із найважливіших є спрямування коштів на співфінансування програми транскордонного співробітництва «Еконет». Як зазначив голова Фонду комунального майна району Іван Коцько, ці кошти необхідні для створення бізнес-центру у с. Зелена. Це питання потребує першочергової підтримки. Також Іван Коцько зазначив, що необхідно запобігти протіканню покрівлі приміщення колишньої комунальної аптеки № 44 у райцентрі. Рішенням районної ради його передали у користування тоді ще санітарно-епідеміологічній службі. Приміщення зазнало руйнувань під час повені у 2010-му році і зараз депутати ухвалили рішення звернутися із відповідним листом до начальника Головного управління Дерсанепідемслужби України в Івано-Франківській області Михайла Яворського, в якому він повинен чітко зазначити, як планують надалі використовувати це приміщення.

Колишній головний санітарний лікар Надвірнянського району, а зараз завідувач відділу Надвірнянського міжрайонного структурного підрозділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр держсанепідслужби у Надвірнянському районі» Роксолана Іваніщак роз’яснила ситуацію щодо приміщення лабораторії санепідемслужби, бо вона зараз перебуває у державній власності і практично неможливо повернути у комунальну. А, у свою чергу, дане приміщення не можливо буде продати із аукціону і виручити додаткові кошти у фонд розвитку.

Радник з питань соціально-економічного розвитку виконавчого апарату районної ради Василь Дмитрук закликав членів комісії до детального аналізу програми із модернізації вуличного освітлення. Заступник голови комісії Сергій Штогрин, який і головував на засіданні, зазначив, що саме слово «модернізація» передбачає заміну або ремонт чогось, а тут йдеться про проведення освітлення населених пунктів. Також звернули увагу начальника управління будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Лідії Захарко на те, що програма із зовнішнього освітлення обласної ради передбачає більше фінансування, ніж це передбачено у відповідній районній програмі.

Депутати обговорили і включили до порядку денного наступної сесії районної ради важливі питання, які стосуються виставлення на аукціон автомобілів, реструктуризації боргу ПрАТ «Надвірнянська друкарня» за оренду приміщення, хоч цьому підприємству бюджетні установи також солідно заборгували за виконані роботи. Депутати районної ради детально зупинилися на двох зверненнях сільських рад, а саме Зеленської – щодо вуличного освітлення та Каміннецької – із питань ремонту будинку культури. Член цієї комісії Василь Гайдар підготував звернення щодо виділення коштів на ремонт і встановлення внутрішніх туалетів у Волосівському НВК. Ці питання перебуватимуть під пильним контролем членів постійної комісії і з часом і появою коштів депутати обов’язково повернуться до їх розгляду. Також на засіданні комісії обговорили ряд інших проблемних питань життєдіяльності району, зокрема, щодо передачі військового містечка в смт. Делятин, використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст, а також внесення змін до рішень районної ради.

Підготував Василь ІВАСЮК за інформацією радника з питань соціально-економічного розвитку виконавчого апарату районної ради Василя ДМИТРУКА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/02/pershocherhova-uvaha-osvitlennyu-i-pidtrymtsi-pidpryjemnytstva/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.