- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Розколяда у Перерослі

Posted By Модератор On 08.02.2013 @ 11:28 In Духовність,Свята | No Comments

Під завісу новорічно-різдвяних свят у Перерослі на розколяду зібралося майже все село. Зорганізував це незабутнє і неповторне дійство Переріслянський сільський голова Василь Непеляк у тісній співпраці із творчою людиною, натхненником культмасових заходів Ганною Насадюк та її колегами.

Спочатку про добру звістку, що «На небі зірка ясна засяла» (під такою назвою відбувалася розколяда), сповістили пастушки – учасники дитячого зразкового драматичного колективу «Хоробрі мандрівники» (кер. Анна та Андрій Насадюки), а також три царі, яких майстерно зіграли Богдан Драгомирецький, Роман Гук та Андрій Українець із церковного хору УАПЦ святого Миколая, що є одночасно і фольклорним колективом «Женчик», який очолюють Параска Яворська та Ганна Насадюк. Із різними одухотвореними колядами до них приєдналися колективи апарату сільської ради зі своїм очільником Василем Непеляком та музичним керівником Андрієм Насадюком, дошкільного навчального закладу «Золота рибка» на чолі із завідувачкою Наталею Максим`юк і музичним керівником Юрієм Миронюком, а також колядники сестрички Настя і Марічка Гук та Настя Крук і, звісно, уже добре знайомий і шанований односельцями народний хор «Відродження» із Василем Зіняком.

Свій найкращий вірш розколяді присвятив переріслянець Василь Угринчук.

Свято коляди у місцевому будинку культури потішило усіх: від старого до малого. Адже кожен творчий колектив намагався показати глядачам свою, особливу «родзинку», даруючи цим самим щирі почуття добра, єдності, взаєморозуміння. Авжеж, переріслянці не лише дбайливі ґазди, але й уміють змістовно відпочивати.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/02/rozkolyada-u-pererosli/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.