- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Щоб повірити в добро, треба почати робити його

Posted By Модератор On 08.02.2013 @ 11:42 In Духовність | No Comments

Милосердя… це слово, до якого ми останнім часом звертаємося все частіше. Наше суспільство втомилося вже від грубощів, несправедливості, черствості душ людських, жорстокості. Тому в сучасному світі, який збіднів на моральність, людяність, душевну теплоту, взаємодопомогу, милосердя, важливо виховувати у підростаючого покоління потребу у високих моральних цінностях. Адже вічна істина гласить, що і добро, і зло повертається до людини сторицею.

[1]

Під час відвідин відділення медико-соціальної допомоги у Делятині

Перед українським суспільством виникла потреба в особистості, здатній зробити самостійний моральний вибір, що вміє відстоювати свої переконання й ідеали. Виховання справжнього громадянина нашої держави нерозривно пов’язане з розвитком свідомого прагнення дитини до добра, пробудження в ній любові, жалю, співчуття. Дитина не може стати особистістю і громадянином без засвоєння сучасних цивілізованих форм взаємодії, без уміння співпереживати, виявляти дієву участь, милосердя і турботу про оточуючих.

[2]

Подарунки потребуючим

З метою виховання в підростаючого покоління свідомого ставлення до цієї проблеми у Гвіздській ЗОШ І-ІІІ ст. організували роботу над реалізацією проекту «Твори добро».У його рамках провели благодійний збір коштів і придбали 10 комплектів постільної білизни для одиноких людей, які проживають при Делятинській міській лікарні у відділенні медико-соціальної допомоги (Товариство Червоного Хреста).

1 лютого представники учнівської ради школи Віра Яцюк і Тетяна Семенишин разом із директором школи Віктором Муляром та педагогом-організатором Олександрою Березою з дружнім візитом завітали в Делятинську міську лікарню. Вони зустрілися із завідувачем поліклінічного відділу Володимиром Кухтою та завідувачем і пацієнтами медико-соціального відділу Наталією Парамоновою, вручили їм придбані подарунки і солодощі. Завершилася зустріч спільною колядкою.

За підтримки дирекції школи акція «Твори добро» відбувається у школі впродовж 10 років із перших днів відкриття медико-соціального відділу. Щороку до Міжнародного дня людей похилого віку учні школи збирають продукти (домашнє консервування, дари лісу, поля та городу) або гроші для придбання необхідних речей.

Милосердя передбачає не тільки самовідданість і доброзичливість, а й розуміння іншої людини, співчуття їй, участь в її житті. Дуже важливо налагодити взаємозв’язок поколінь. Завжди потрібно пам’ятати актуальний принцип: як ми сьогодні опікуємося – чи не опікуємося – нашими бабусями і дідусями, нашими батьками і матерями, так завтра наші діти й онуки, можливо, опікуватимуться нами. Рівень уваги до людей похилого віку – важливий індикатор людських рис і рівня цивілізованості всього суспільства.

На цьому наші добрі справи не завершуються, у перспективі будуть організовані інші проекти. Адже як писав Тарас Шевченко: «Раз добром нагріте серце – вік не охолоне».

Олександра БЕРЕЗА,

педагог-організатор Гвіздської ЗОШ І-ІІІ ст.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/02/schob-poviryty-v-dobro-treba-pochaty-robyty-joho/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/02/DSC07168.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/02/DSC07169.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.