- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Суворі реалії стимулюють до праці

Posted By Модератор On 08.02.2013 @ 11:47 In Влада | No Comments

Минулої п`ятниці голова райдержадміністрації Юрій Касіянчук зустрівся з представниками ЗМІ району, щоб підбити підсумки двотижневого перебування на посаді очільника виконавчої влади Надвірнянщини.

[1]

Під час прес-конференції

– Посада – відповідальна і нелегка ноша, – зазначив Юрій Касіянчук. – Бо на сьогодні економічна ситуація як в Україні, так і в області та районі, зокрема, непроста. Основною причиною є світова економічна криза. Існує ряд інших суб`єктивних причин. Але працювати потрібно. І тут найважливіше, щоб жителі району відчули, що їм стає жити трохи краще, що влада повертається до людей обличчям.

Передусім, Юрій Касіянчук із приємністю відзначив дієздатність і фаховість працівників апарату, відділів та управлінь райдержадміністрації. Щоправда, деякі організаційні корективи голова внесе за результатами роботи в першому кварталі. Можливо, будуть і кадрові зміни, зауважив Юрій Касіянчук.

Цьогорічний бюджет є економним: 94 відсотка піде на захищені статті. Тому важко сказати яку суму можемо запропонувати на вирішення того чи іншого питання, резюмував голова РДА. До того ж, навіть при найбільшому бажанні неможливо зробити все й одразу. Хоча нерозв`язані свого часу проблеми не залишаться поза увагою керівника виконавчої влади. Знаковий приклад цьому – вирішення питання з добудовою другої черги Назави­зівської ЗОШ, про що «Народна Воля» інформувала у числі № 10-11 від 1 лютого ц. р.

Серед найнагальніших проблем голова РДА виокремив утилізацію ТПВ і ремонт доріг. Перші виважені кроки уже зроблені в плані пошуку земельної ділянки для облаштування полігону. Зараз – справа за спеціалістами, котрі повинні дати свою експертну оцінку щодо дотримання санітарних та екологічних норм. Через гостру нестачу фінансів обтяжене питання ремонту автошляхів Надвірнянщини. На початок цього року у сільських та селищних радах залишок коштів дорожного збору склав 1 млн. 300 тис. грн. Гроші використають на ремонт винятково сільських вулиць. Та, навіть, у таких умовах перед райавтодорівцями поставили завдання готуватися розпочати навесні ямковий ремонт центральних доріг.

Виконавча влада району серйозно працює над винайденням додаткових резервів наповнення дохідної частини бюджету Надвірнянщини. У цій площині голова РДА – суворо реалістичний: – Складно сказати чи зможемо з показників передостаннього місця піднятися на лідируючі позиції. Все залежить від виробничої діяльності головних бюджетоутворюючих підприємств району: ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», НГВУ «Надвірнанафтогаз», підприємств деревообробної галузі. Якщо відродить свою діяльність «Нафтохімік…», то показники піднімемо. Якщо ні, то залишимося на торішньому рівні. Зрештою, лише фінансово-економічний аналіз роботи за шість цьогорічних місяців уможливить зробити об`єктивний прогноз. Юрій Касіянчук вважає, що спільних можливостей керівництва РДА, депутатського корпусу, районної та обласної рад, народного депутата України недостатньо, щоб розв`язати проблему відновлення виробництва ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття». Це можна вирішити на державному рівні з участю власників і співвласників цього підприємства. Суттєво поповнити районну скарбницю міг би дрібний та середній бізнес, легалізувавши «тіньові» зарплати. Адже не можуть на підприємствах отримувати зарплатню, меншу мінімальної, переконаний голова РДА і робить висновки, що це – «вигідні» порушення». Тому в райдержадміністрації намагатимуться методом переконання зрушити з місця цей зарплатний тягар «у конвертах». Крім цього, по деяких підприємствах району зараз готують аналітичні довідки з метою їх або реанімувати, або перепрофілювати наскільки це дозволять можливості.

…На призначену посаду Юрій Касіянчук прийшов із принципом «Хто, як не ми» та «Дорогу долає ідучий», а також озброєний крилатою мудрістю: «Щоб пройти милю, треба зробити перший крок».

Можна вважати, що перші кроки голова РДА уже розпочав. А, отже, попереду – тривалий шлях праці задля відродження району. І як важливо відчути на ньому підтримку і взаєморозуміння краян.

Леся ДУТЧАК (текст)
Іван ГРИДЖУК (світлина) «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/02/suvori-realiji-stymulyuyut-do-pratsi/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/02/IMG_0076.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.