- Народна Воля - http://volya.if.ua -

З турботою про гуманітарну сферу

Posted By Модератор On 22.02.2013 @ 12:18 In Влада | No Comments

На засіданні постійної комісії районної ради з питань освіти, культури засобів масової інформації, молодіжної політики, туризму та спорту, яке провів її голова Микола Андрейчук з участю заступника голови районної ради Івана Степника, депутати обговорили матеріали чергової 18-ї сесії районної ради, передусім, ті, які стосуються гуманітарної сфери.

Зокрема, вирішили внести зміни до заходів щодо забезпечення завдань програми соціально-економічного розвитку Надвірнянського району на 2013 рік у частині розділу «молодіжна політика та спорт» із перерозподілом коштів, призначених для фінансування райфедерації футболу, а саме: НРФФ – 15 тис. грн.; СК «Автомобіліст» (Надвірнянський коледж) – 3 тис. грн.; СК «Стрибки на лижах із трампліна» – 3 тис. грн.; СК «Карпати» (Надвірна) – 3 тис. грн.; МСК «Прикарпатський військовий ліцей» – 3 тис. грн.; НХП – 3 тис. грн. Відділу культури та туризму РДА у межах видатків на культурно-мистецькі заходи, передбачити 5 тис. грн. на проведення Фестивалю писанки у с. Чорний Потік. Внести зміни до заходів щодо забезпечення виконання завдань Програми соціально-економічного розвитку Надвірнянського району на 2013 рік у частині розділу «Культура», доповнивши заходи пунктом «реставрація крісел глядацького залу у РБК – 70 тис. грн.» за рахунок перерозподілу коштів на фінансове забезпечення з районного бюджету відділу культури, передбачених у заходах розділу «Культура» Програми соціально-економічного розвитку Надвірнянського району на 2013 рік.

Комісія вирішила рекомендувати сесії районної ради затвердити нову редакцію Статуту телерадіокомпанії «Надвірна» зі змінами та доповненнями, внесеними рішенням районної ради від 31.05.2011 № 126-6/2011 «Про внесення змін до Статуту ТРК «Надвірна».

Комісія вирішила взяти до уваги лист громадської організації «Дитячо-спортивна школа баскетбольного клубу «Говерла» та обласну цільову соціальну програму підтримки сім’ї «Нова українська родина» на 2013-2016 роки, а також внести до порядку денного сесії розгляд питання про внесення змін до Програми розвитку освіти Надвірнянщини на 2009-2013 роки.

Питання про надання фінансової підтримки громадським організаціям та релігійним громадам Надвірнянського району вирішено розглянути після отримання звітності про витрачені ними кошти, які надані у 2012 році з районного бюджету.

Обговорюючи інформації про використання коштів, виділених із районного бюджету у 2012 році на фінансову підтримку засобів масової інформації, району комісія вирішила підтримати проект рішення про звіт директора ТРК «Надвірна» та редактора газети «Народна Воля» про використання коштів, виділених з районного бюджету у 2012 році на фінансову підтримку засобів масової інформації. Керівникам ЗМІ району треба подати звіт про доходи та витрати за 2012 рік з урахуванням усіх джерел фінансування. ТРК «Надвірна» та газеті «Народна Воля» постійно висвітлювати діяльність районної ради, її постійних профільних комісій та депутатської діяльності.

Рекомендувати районній раді обговорити питання щодо внесення змін до персонального складу Загальних Зборів Засновників ТРК «Надвірна».

Після розгляду листа координаційної ради з питань видавничої справи комісія вирішила відповідно до проекту рішення «Про внесення змін до рішень районної ради від 27.12.2012 №380-17/2013 «Про районний бюджет на 2013 рік», яке розглядатиме 18-а сесія, дозволити відділу культури та туризму РДА спрямувати кошти, передбачені у районному бюджеті 2013 року на Програму підтримки україномовного книговидання та книгорозповсюдження на 2012-2015 роки, для покриття заборгованості з книговидання у 2012 році. Пропозиції координаційної ради з питань видавничої справи на 2013 рік до Програми підтримки україномовного книговидання та книгорозповсюдження на 2012-2015 роки розглянути при перегляді районного бюджету за підсумками першого півріччя 2013 р.

Засідання комісії відбулось при активному обговоренні усіх питань заступником голови комісії Петром Самборським, секретарем Володимиром Черленюком, членами комісії Федором Кухарчуком, Тарасом Стасишиним та Оксаною Хімич.

Іван ГРИДЖУК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/02/z-turbotoyu-pro-humanitarnu-sferu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.