- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Захистили дітей від насильства

Posted By Модератор On 22.02.2013 @ 11:59 In Духовність,Закон | No Comments

Прокуратура району надає особливої уваги захисту прав і свобод дітей, які проживають на території Надвірнянщини. Попередження насильства у сім`ї є одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури. З цього приводу розглядають звернення та вживають заходи прокурорського реагування щодо поновлення прав дітей.

Одне із таких звернень надійшло від жительки Надвірної щодо протиправних дій її чоловіка, який вчиняє насильство над нею та трьома малолітніми дітьми.

За даним фактом провели спільну перевірку зі службою у справах дітей РДА, відділом кримінальної міліції у справах дітей райвідділу УМВС і райцентром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді. За її результатами, порушника притягнули до адмінвідповідальності за ст. 173-2 КУпАН (насильство в сім`ї), з ним провели профілактично-роз`яснювальну роботу та запросили на засідання координаційної ради РДА з питань захисту дітей щодо недопущення в подальшому повторного вчинення фізичного насильства над дружиною і малолітніми дітьми, яких поставили на облік у справах дітей РДА як таких, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Також питання про взяття сім`ї під соціальний супровід у райцентр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, у відповідності до чинного законодавства винесено на засідання дорадчого органу РДА з питань захисту прав дітей.

Зараз діти перебувають під захистом соціальних служб району.

Віктор РИМАРУК,

прокурор прокуратури Надвірнянського району, юрист 1-го класу.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/02/zahystyly-ditej-vid-nasylstva/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.