- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Знайти компроміс: перевізники – міська влада – пасажири

Posted By Модератор On 15.02.2013 @ 11:55 In Влада,Економіка | No Comments

З ініціативи групи перевізників, які працюють на маршруті Надвірна – Івано-Франківськ і зворотньо, відбулася зустріч із головою РДА Юрієм Касіянчуком, заступником Надвірнянського міського голови Василем Василенком.

Міська влада і депутатський корпус прагнуть вивільнити центр міста від скупчення мікроавтобусів з місця відправлення на вул. Княгині Ольги. З цього питання прийняті відповідні рішення сесій Надвірнянської міськради: 28-ї від 30 жовтня 2008 р. та із внесеними змінами 31-ї від 26 лютого 2009 р. Першим з них автоперевезення регламентовано винятково з автовокзалу, другим – відстій і відправлення з автовокзалу по вул. Рамішвілі до Івано-Франківська, а вже з облцентру їдуть у центр Надвірної, де пасажирів вивантажують і забирають тих, котрі є на той момент, і знову на автовокзал для відправки до Івано-Франківська.

Якраз із останнім рішенням від 2009 року не згідні перевізники Івано-Франківського напрямку, які хочуть на автовокзалі лише відстою для мікроавтобусів, а забирати пасажирів і відповідно відправлятися в Івано-Франківськ через центр Надвірної. Перевізники Василь Христан, Роман Чеверда, начальник АС-1 Ганна Костюк відстоювали позицію перевізників, доказуючи, що відправлення маршрутних мікроавтобусів через центр міста зручніше і для перевізників, і для пасажирів. Що стосується скупчення мікроавтобусів, то протягом останнього тижня такого скупчення з місця відправлення з вул. Княгині Ольги немає, за словами перевізників. А ще вони пропонували провести опитування пасажирів з цього проблемного питання, висловили також претензії щодо законності прагнення одного підприємця-забудовника «виселити» перевізників із центра міста, а після цього заволодіти земельною ділянкою, з якої зараз відправляються мікроавтобуси.

Голова РДА Юрій Касіянчук переконаний, що рішення міської ради з цього питання від 26 лютого 2009 р. не порушує вимог Конституції і відповідного законодавства у галузі пасажирських перевезень, і тому його треба виконувати. З іншого боку, треба подбати і вжити заходів для зручності і безпеки руху пасажирського автотранспорту та безпеки життя пасажирів і пішоходів у центрі Надвірної. Водіям мікроавтобусів варто кардинально змінити у кращий бік свою культуру поведінки і спілкування з пасажирами, створювати їм комфортні умови для проїзду, критично поставитись до трансляції у салонах мікроавтобусів чужоземної музики та пісень. Висловив своє несприйняття пропозиції групи депутатів міськради блокувати рух пасажирських мікроавтобусів з центра міста. РДА ретельніше аналізуватиме договори з перевізниками та механізм відшкодування коштів з райбюджету за пільгові перевезення, а управління праці і соцзахисту населення РДА розпочне щоквартальне обстеження умов і порядку пасажироперевезень, зокрема, пільгових.

Перевізники висловилися за чергові перемовини з міською владою, а заступник міського голови Василь Василенко проінформував, що днями профільна депутатська комісія міської ради виробить відповідні рекомендації з цього питання на чергову сесію міської ради, яка має вирішити: виконувати її згадані рішення: або від 2008-го або від 2009 р.

Проблема – не з легких, і хотілось би, щоб від її вирішення стала користь і містові, і перевізникам, і пасажирам.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/02/znajty-kompromis-pereviznyky-miska-vlada-pasazhyry/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.