- Народна Воля - http://volya.if.ua -

До 1 травня задекларуйте свої доходи

Posted By Модератор On 22.03.2013 @ 11:25 In Економіка | No Comments

У вівторок, 19 березня, на прес-конференції начальника ДПІ у Надвірнянському районі Василя Гнатюка йшлося про декларування доходів, отриманих у 2012 р., і про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Цьогорічна кампанія із декларування доходів суттєво не відрізняється від минулорічної.

У декларації необхідно вказувати про тогорічні доходи, зокрема, отримані як спадщина, подарунки, надходження від здійснення операцій з інвестиційними активами та від надання майна в оренду фізичним особам.

Відмінністю цьогорічного декларування доходів стало те, що громадяни, які мають декілька видів доходів, повинні подавати декларацію про майновий стан, якщо річна сума їх загального доходу складає 128760 грн. Декларацію можна заповнити і в електронному вигляді. Кампанія із декларування триватиме до 1-го травня і на сьогодні уже 166 громадян задекларували свої доходи.

Василь Гнатюк зазначив, що до їхньої служби зараз направляють багато звернень щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це нововведення не зачепить багатьох надвірнянців. Розміри пільгових категорій, які не оподатковують, доволі значні –120 кв. м. житлової площі для квартири та250 кв. мдля житлового будинку. Власники сплачуватимуть тільки за ті квадратні метри, які перевищують ці показники. Розмір податку визначають сільські, селищні і міська ради Надвірнянського району. Вони здебільшого прийняли ставки у десятки разів меншими, ніж це рекомендовано законодавством. Згідно із Податковим кодексом передбачені пільги для багатодітних та прийомних сімей, в яких виховують троє і більше дітей. Дані щодо житлових площ нададуть місцеві органи влади і вже суму такого податку розрахують працівники ДПІ у Надвірнянському районі. До 1-го липня кожний платник отримає повідомлення про річну суму податку на нерухоме майно та платіжні реквізити. Його слід сплатити протягом 60 календарних днів. Протягом цього періоду можна звернутися до ДПІ щодо звірки даних житлової площі чи пільг.

Податки – це розвиток спорту

Закликала краян до декларування своїх доходів і багаторазовий переможець та призер світових, європейських і всеукраїнських турнірів із самбо і дзюдо Олена Куницька. Вона зазначила, що за кордоном ставлення до розвитку спорту є іншим. – Завдяки сплаті податків фінансують наші поїздки на змагання, працю спортсменів і тренерів, покращують умови для тренувань. Тому запрошуємо Вас відвідати ДПІ у Надвірнянському районі до 1-го травня, щоб задекларувати свої доходи.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/03/do-1-travnya-zadeklarujte-svoji-dohody/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.