- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Мова – то не звук, а думка боготворна»

Posted By Модератор On 29.03.2013 @ 13:10 In Духовність | No Comments

«Нації вмирають не від інфаркту – спочатку в них відбирають мову». Ці слова Ліни Костенко рефреном звучали у стінах Чорнопотоківської ЗОШ І-ІІІ ст. під час відзначення Міжнародного дня рідної мови 21 лютого.

[1]Учні вдосконалювали знання рідної мови, задумувалися про її роль, змагалися і брали участь у різноманітних конкурсах. Дітей особливо зацікавило свято «Мово моя калинова, мово моя материнська», на якому звучало українське слово і пісня. Пробудила бажання до глибшого вивчення рідної мови і вікторина, на питання якої учні 5 і 6 класів навперебій давали відповіді.

Для старшокласників відбулась конференція «Мова і нація: акценти сучасності», яка нікого не залишила байдужим. Школярі із різних класів вперше попробували свої сили у Всеукраїнській народознавчій грі «Соняшник».

Завершився тиждень Святом української книги, яке підготували педагог-організатор Світлана Гринишин і шкільний бібліотекар Марія Сопилюк.

Від того, настільки ми усвідомимо свою цінність і досягнемо належного рівня національної свідомості, залежить доля нашої солов`їної мови. У Західній Україні завжди шанували рідну мову і ми сьогодні маємо зберегти її святість.

Леся ВАСИЛИШИН,

учитель української мови та літератури Чорнопотоківської ЗОШ І-ІІІ ст.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/03/mova-to-ne-zvuk-a-dumka-bohotvorna/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/03/ukr_mova_2.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.