- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Процес реформ – незворотній

Posted By Модератор On 07.03.2013 @ 11:52 In Влада | No Comments

5 березня на спільному засіданні колегії облдержадміністрації, регіонального комітету з економічних реформ і громадської ради при облдержадміністрації голова ОДА Михайло Вишиванюк наголосив, що процес економічних реформ є незворотнім, а завдання, окреслені Президентом України, які нам необхідно впроваджувати в області, – це завдання кожного спеціаліста у всіх гілках влади.

На засіданні обговорено невідкладні завдання, визначені Президентом України Януковичем В. Ф. на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 27 лютого ц. р. та шляхи впровадження соціальних ініціатив, зокрема, «Діти – майбутнє України».

З метою забезпечення умов для ефективної участі громадськості у здійсненні державної політики опрацьовано питання щодо створення в області громадських рад; обговорено шляхи забезпечення діяльності сільськогосподарського сектору та окремі питання культурного розвитку.

Серед прийнятих рішень  безумовне виконання в області завдань, визначених Президентом України; продов­ження практики проведення відкритих зустрічей «Влада і бізнес» (у понеділок, 11 березня, о 14.00 в облмуздрам­те­атрі відбудеться чергова така зустріч); сприяння розвитку і підтримка внутрішнього ринку; опрацювання можливості використання наявного потенціалу для виробництва лікарських препаратів з натуральної сировини (дано окремі доручення і рекомендації ректорату медуніверситету); продовження роботи у напрямку впровадження енергозберігаючих технологій та використання альтернативних джерел енергії; активна співпраця місцевої влади із громадськими радами, створеними в містах/районах області та при структурних підрозділах ОДА;  започаткування практики проведення регулярних зустрічей представників влади із фермерами з метою інформування аграріїв про надання державної підтримки для розвитку сільськогосподарського комплексу, відновлення с/г ярмарків, зокрема, щодо забезпечення посівним матеріалом для весняної сівби тощо.

Водночас на засіданні спільно вирішено про створення в Івано-Франківську Музею шани Кобзаря у рамках підготовки до 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка.

13 березня у Кабінеті Міністрів України відбудеться «владний день» Івано-Франківської області, під час якого голова ОДА зі своїми заступниками матиме ділові зустрічі з віце-прем`єрами і міністрами з питань життєдіяльності Прикарпаття.

На запитання «Народної Волі» під час прес-конференції щодо ситуації у ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття» голова ОДА відповів, що вирішення проблеми дальшого господарювання і забезпечення сировиною перебуває у компетенції Уряду України, який веде переговори про забезпечення нафтою з Урядом Азербайджану.

Що стосується позиції обласної виконавчої влади стосовно долі Делятинського військового містечка і його жителів, то обласна, як і районна, влада неухильно відстоюватиме позицію щодо нормальної життєдіяльності цього містечка (зокрема, фінансово сприяє діяльності школи) і вимагатиме від військового відомства передачі громаді майнового комплексу згідно з сучасними стандартами і вимогами.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/03/protses-reform-nezvorotnij/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.