- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Цікаве Стрітення у Саджавці

Posted By Модератор On 29.03.2013 @ 12:36 In Духовність | No Comments

Два свята поєднали саджавські бібліотекарі 15 лютого. Організували для читачів зустріч із членами літстудії «Бистрінь», жительками рідного села Галиною Христан, Марією Єрмакович, Мирославою Гордєєвою-Мельник.

У кімнаті урочистих подій оформили книжкову виставку «Срібні вершини «Бистріні», прикрашену вишивками і квітами. Ведуча вечора Ганна Федорчук розповіла історію заснування літстудії і провела перегляд літератури «Від «Страгори» до «Сонячних обріїв слова».

Активна читачка бібліотеки – студентка Прикарпатського університету ім. В. Стефаника Руслана Гонтарук, яка і сама віршувала у поетичному клубі «Чарівників пера», познайомила присутніх із біографіями наших «бистрінців».

Першою з гостей розпочала свій виступ Мирослава Гордєєва-Мельник. Її поезії, написані в різні періоди, сподобалися присутнім. Молодь дуже цікаво реагувала на вірш про кохання, а поема про Т. Г. Шевченка так сподобалася всім, що директор будинку культури Уляна Грицюк запросила автора взяти участь у районному конкурсі читців.

Глибинно-народні поезії Марії Єрмакович зворушили до сліз юних і сивих. Особливо щиро аплодували віршам про маму і поезіям на духовну тематику. Різножанровість новел Галини Христан заставила задуматися присутніх про сенс буття, про героїчну молодь у рядах УПА, про чистоту людських взаємин.

Виступи авторів перепліталися з піснями ансамблю дівчат, яким керує художній керівник будинку культури Петро Сербенюк. А наш сільський музикант-віртуоз Василь Янчій прийшов на свято з мандоліною, сопілкою і скрипкою. Віночки народних мелодій, запальні гуцульські коломийки і ніжні звуки романсів ще раз підтвердили про незнищене багатство народного мистецтва і глибину людського серця.

Гостя вечора, завідувач дитячої бібліотеки смт. Ланчин Наталія Яремин розповіла про потрібність таких заходів, похвалила колег за співпрацю зі школою, подякувала дівчатам за чудові пісні, а саджавську літературну трійцю запросила до себе у гості на зустріч зі школярами Ланчина.

Саджавський сільський голова Михайло Христан розповів, що вже прочитав новий альманах літературної студії «Бистрінь». Присутні учителі Саджавської ЗОШ І-ІІІ ст. дякували організаторам свята. На закінчення під акомпонемент Василя Янчія всі заспівали пісню «І у вас, і у нас хай буде гаразд».

Ганна ФЕДОРЧУК,

завідувач Саджавської бібліотеки.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/03/tsikave-stritennya-u-sadzhavtsi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.