- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Тисменичанці переймаються дорогами

Posted By Модератор On 01.03.2013 @ 11:53 In Влада | No Comments

На зборах територіальної громади Тисменичанський сільський голова Сергій Баланюк прозвітував про свою діяльність у 2012 році. Вона була спрямована на розв`язання насущних проблем, а також утвердження сталого культурно-мистецького розвитку села. Тому більшу частину своєї доповіді у місцевому будинку культури він присвятив культурно-мистецьким заходам, що відбувалися торік і про що систематично розповідав на своїх шпальтах часопис «Н. В.».

Нагадаємо, що Тисменичани славляться своєю бібліотекою, де виграють різноманітні професійні конкурси, а також ще й футбольною командою «Арсенал», яка неодноразово здобувала першість у чемпіонатах району. Цьогоріч в адмінприміщенні виділили 5 кабінетів для музичної школи. І не пошкодували, бо вихованці Тисменичанської ДМШ продемонстрували свої яскраві таланти під час Шевченківського концерту, який влаштували після закінчення сільських сходів.

А перед тим тривала грунтовна розмова про сільське життя-буття, в якій взяли участь начальник управління економіки РДА Василь Уніят, заступник директора департаменту економіки ОДА Василь Насадюк та головний інженер філії Надвірнянський РЕМ Володимир Кудляк.

Традиційне проблемне питання – комунальні дороги. «Косметично» відремонтовані вулиці Сибір, Стефаника, Гагаріна та інші нині знову «розбиті» важким транспортом; уже давно не була такою поганою центральна дорога Івано-Франківськ-Надвірна, констатували учасники зборів. Або взяти дорогу на с. Камінне, яка на балансі районних «автодорівців»: тому ремонтувати її сільрада не буде, прозвучало на зустрічі із селянами. Натомість є надія одержати кошти на лагодження комунальних доріг за результатами перегляду районного бюджету у І кварталі ц. р. Понад півтора млн. грн. сягає вартість робіт з укріплення дамби на р. Бистриця. Але – грошей немає, повідомили тисменичанцям у відповіді з уряду на їх звернення.

Попри те, що цьогорічний бюджет села зменшився на 300 тис. грн., тут все-таки сподіваються завершити перекриття даху адмінбудівлі сільради, спільно облаштувати спортивний майданчик зі штучним покриттям.

Особливого розуміння в односельців чекає сільський голова і в питанні вивезення ТПВ. Це проблема, начебто, тимчасово вирішена: сміття вивозять у сусідні Богородчани, але за втричі дорожчу ціну. Тому Сергій Баланюк звернувся до тисменичанців фінансово під`єднатися до цієї проблеми і не забувати складувати ТПВ в одне місце для зручності їх вивезення.

Чимало конкретних зауважень прозвучало до керівництва РЕМ, серед яких – термінова заміна аварійних електроопор на обійстях тисменичанців, про що вже втретє вони написали заяву і вручили безпосередньо Володимирові Кудляку, а також під`єднання до електропостачання мешканців вул. Молодіжна в урочищі Тракторне. Тут ситуація складніша. Попри те, що змінено порядок під`єднання до електромереж (стандарт – потужність до 16 кВт та300 млінії), житловий масив не підпадає під це стандартне під`єднання. Проте, існує можливість компенсації забудівникам ліній електропередач, хоч її механізм ще не розроблений, потішив людей В. Кудляк.

А тим часом тисменичанці висловили стурбованість із приводу суцільного вирубування дерев і кущів у придорожніх смугах.

Василь Насадюк та Василь Уніят поінформували жителів села про поточний стан справ в області й районі та дії влади у нинішніх складних фінансово-економічних умовах. Попри наявні труднощі проблеми поступово вирішують і Тисменичани, зокрема, мають всі підстави бути впевненими, що село буде розвиватися й набувати ще привабливішого вигляду для залучення інвестиційних проектів.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/03/tysmenychantsi-perejmayutsya-dorohamy/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.