- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Юліан – Єпископ Коломийський і Косівський УПЦ КП

Posted By Модератор On 29.03.2013 @ 13:12 In Духовність | No Comments

Він призначений згідно з рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату від 8 березня 2013 року (журнал №14).

[1]За благословенням Предстоятеля УПЦ КП Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА його представив Високопреосвященнійший Іоасаф, Митрополит Івано-Франківський і Галицький 15 березня ц. р. в Єпархіальному управлінні у Коломиї за участі секретаря єпархіального управління диякона Івана Бігуса та отців-деканів, зокрема, декана Надвірнянського митрофорного протоієрея Олега Траска.

Єпископ Коломийський і Косівський ЮЛІАН (в миру Петро Петрович Гатала), народився 29 березня 1980 року в селі Лівчиці Городоцького району Львівської області в сім’ї робітників. Закінчив Львівську духовну семінарію й академію УПЦ КП, 15 квітня 2011 р. у Хресто-Воздвиженському Манявському монастирі Івано-Франківської єпархії пострижений у чернецтво з іменем Юліан на честь святого мученика Юліана Аназаврського, а 17 травня того ж року призначений намісником новозаснованого Свято-Іоанно-Золотоустівського чоловічого монастиря у Львові. Рішенням Священного Синоду УПЦ КП від 23 січня 2012 р. обраний єпископом Городоцьким, вікарієм Львівської єпархії. 19 лютого 2012 р. у Володимирському Патріаршому соборі м. Києва хіротонісований у сан єпископа.

Преосвященний Юліан змінив на посаді єпископа Коломийського і Косівського Іоана (у миру 56-річного Бойчука Василя Івановича, який у зв`язку із важкою хворобою рішенням Священного Синоду УПЦ КП від 8 березня ц. р. звільнений від управління Коломийською єпархією за станом здоров`я та почислений на спокій).

Іоан (Бойчук) – уродженець селища Биткова, служив священиком на парафії у Білих Ославах. 24 червня 1996 р. возведений у сан архимандрита митрополитом Галицьким Андрієм (УАПЦ). 7 липня 1996 р. рукоположений у сан єпископа та призначений керуючим Рівненсько-Острозькою єпархією (УАПЦ). 11 листопада 1996 р. призначений керуючим Житомирсько-Овруцькою єпархією (УАПЦ). Згідно з проханням прийнятий до УПЦ КП. 4 квітня 1997 р. призначений єпископом Коломийським і Косівським, керуючим Коломийською єпархією УПЦ КП. Удостоєний вищих церковних нагород: Ордену святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня, Ордену Юрія Переможця та Ордену Святого Миколая Чудотворця.

Своєрідним жестом доброї християнської волі стали відві­дини 15 березня після урочистості представлення нового правлячого Архиєрея Високопреосвященнійшим Іоасафом, Митрополитом Івано-Франківським і Галицьким та Преосвященним Юліаном, єпископом Коломийським і Косівським у лікарні з братським візитом Єпископа на спокої (колишнього Коломийського і Косівського) Іоана (Бойчука). Приємно і те, що духовенство та вірні єпархії знайшли порозуміння із новим Владикою Юліаном.

За матеріалами релігійних інформаційних джерел.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/03/yulian-epyskop-kolomyjskyj-i-kosivskyj-upts-kp/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2013/03/ulian.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.