- Народна Воля - http://volya.if.ua -

За молодняк ВРХ знову платитимуть дотацію

Posted By Модератор On 07.03.2013 @ 11:47 In Влада,Економіка | No Comments

За станом на 6 березня ц. р. виплачено повністю 1 млн. 803 тис. грн. дотації жителям нашого району і населених пунктів Яремчанської міської ради, які утримували молодняк ВРХ за 2012 рік.

Згідно із наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 8 лютого 2013 року №73 затверджено розподіл видатків, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» та КПКВК «Державна підтримка галузі тваринництва». Тепер за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби і поголів’я корів м`ясного напряму продуктивності платитимуть спеціальну бюджетну дотацію. Її отримуватимуть окремі громадяни, члени виробничих або обслуговуючих кооперативів і фермерські господарства, які вирощують та передають на забій суб’єктам господарювання молодняк ВРХ та свині (окрім свиноматок та кнурів).

Частково відшкодовуватимуть вартість будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств із виробництва комбікормів, також компенсуватимуть витрати на придбання механізмів вітчизняного виробництва для птахівництва і тваринництва. Це стосуватиметься і вартості придбаних племінних телиць, нетелей та корів молочного, м’ясного і комбінованого напряму продуктивності і витрат на закупівлю установок індивідуального доїння.

Для отримання бюджетної дотації за молодняк ВРХ фізичні особи подають сільським, селищним чи міським радам копії таких документів: паспорти великої рогатої худоби і ветеринарні картки до них, у разі утримання 10 чи більше голів – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин; паспорт особи; ідентифікаційний номер і довідку про відкриття рахунку в банку. Документи прийматимуть щомісяця до 1-го числа.

Михайло КЛЮФІНСЬКИЙ,

начальник відділу агропромислового розвитку РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/03/za-molodnyak-vrh-znovu-platytymut-dotatsiyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.