- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Міліція про руйнування пам`ятників

Posted By Модератор On 19.04.2013 @ 11:18 In Влада,Духовність | No Comments

Напередодні другого пленарного засідання сесії обласної ради, яке відбулося 18 квітня, постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку заслухала представників Прокуратури та УМВС в області щодо руйнування пам’ятних знаків Степанові Бандері і Романові Шухевичу на території Івано-Франківщини.

Віталій Ільчишин, начальник слідчого управління УМВС, повідомив, що на території області всього зареєстровано 4 випадки руйнувань: у Калуському, Косівському і Рогатинському районах. Відповідні відомості внесені в єдиний реєстр, порушені кримінальні справи за ознаками злочину хуліганство. На кожному місці події вилучено речові докази, проводять експертизи. Є сліди взуття, пальців. Відібрано усюди зразки фарби. Люди, яких допитали працівники міліції, ніякої цінної інформації не надали.

Василь Попович, депутат обласної ради, поцікавився у правоохоронців, чому за аналогією із руйнуванням погруддя Сталіну у Харкові, не знайдені злочинці у даному випадку? Адже тоді їх знайшли завдяки прослуховуванню особистих мобільних телефонів. Віталій Ільчишин відповів, що робота у цьому напрямку ще у процесі й інформація є конфіденційною.

Домовлено провести облік та інвентаризацію пам’ятників та пам’ятних знаків на їх території, а узагальнену інформацію про це надати обласній раді, інформує прес-служба обласної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/04/militsiya-pro-rujnuvannya-pamyatnykiv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.