- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Реєструйте земельні ділянки

Posted By Модератор On 19.04.2013 @ 11:17 In Економіка | No Comments

Із 1 січня набув чинності Закон України «Про Державний земельний кадастр».

Тепер реєстрацію земельних ділянок та прав власності на неї здійснюють відповідно до Постанови КМУ від 17.10.2012 р. № 1051 та розділено її між органом Держземагентства та Укрдержреєстром. Орган Держзем­агентства реєструє земельні ділянки у кадастрі, тобто привласнює кадастровий номер і відкриває поземельну книгу.

Адмінпослуги встановлені Постановою КМУ від 1.08.2011 р. № 835. Держреєстрація земельної ділянки в органі Держземагентства – 65 гривень, а витяг із Держземельного кадастру про земельну ділянку – 53 грн. Тут  реєструють обмеження (лінії електропередач, газопроводи, кабелі зв’язку) і видають безоплатно витяги з кадастру.

До Укрдержреєстру із 1 січня відійшли функції реєстрації прав власності та постійного користування, а також договорів оренди. Замість держактів Укрдержреєстр видаватиме Свідоцтва про право власності на нерухоме майно.

Відтепер реєстрація буде у кілька разів швидшою, що допоможе нарешті ліквідувати черги, затягування з розглядом документів та інші незручності, з якими раніше стикалися громадяни при реєстрації земельних ділянок.

Повноваження органів виконавчої влади в частині погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок – у ст. 186-1 Земельного кодексу України.

Ігор ПЕРОВИЧ,

начальник відділу Держземагентства у Надвірнянському районі.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/04/rejestrujte-zemelni-dilyanky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.