- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вимога – якісне харчування школярів

Posted By Модератор On 26.04.2013 @ 11:31 In Влада,Закон | No Comments

Прокуратура Надвірнянського району в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів із залученням спеціалістів Надвірнянського міжрайуправління Держсанепідслужби в області перевірила дотримання вимог законодавства щодо забезпечення прав дітей на охорону здоров’я, на безпечну для їх життя продукцію та якісне харчування у загальноосвітніх навчальних закладах району.

Торік усі навчальні заклади організували харчування учнів. Однак за станом на 1 квітня цього року дітей харчують тільки у 10 школах, в інших навчальних закладах тривають конкурсні торги. Через тяганину більша частина школярів позбавлена можливості харчуватися під час навчання. Торік безоплатним гарячим харчуванням охопили 5380 учнів 1-4 класах, а за перший квартал цього року – лише 1479 учнів або 27,5% від загальної кількості дітей.

Керівництво окремих шкіл недостатньо вживає заходів щодо належного та якісного харчування дітей, створення належних санітарно-гігієнічних умов у харчоблоках, зокрема, реалізують заборонені продукти (чіпси, газовані солодкі напої, жувальні гумки тощо), які містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, консерванти; у холодильних камерах знаходяться м’ясомолочні вироби без супровідних документів, які б засвідчували якість та безпеку продукції; продають продукцію, термін придатності якої минув; щоденне меню відсутнє тощо. Виявлено факти протермінованих медоглядів працівників харчоблоку.

За результатами перевірки прокуратура вимагає відновити якісне та раціональне харчування школярів, а керівництву відділу освіти РДА внесено подання з вимогою вжити дієвих заходів для усунення усіх виявлених порушень.

Віктор РИМАРУК,

прокурор прокуратури Надвірнянського району, юрист 1 класу.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2013/04/vymoha-yakisne-harchuvannya-shkolyariv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.